Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Adobe Lightroom...

Domyślnie

Witam!!!
    Dziękuje za podpowiedzi , postaram się znalezć te programy . Mam nadzieje że któryś przypadnie mi do gustu i będe mogła w końcu obrabiać NEFy z D 80.
    PS. może jakieś linki odnośnie tych programow
    pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar Krzysq
    Miasto
    Mirosławiec/Szczecin
    Canon 50D | C50 1.4 | EX 580 II | Crumpler MT 5500

Domyślnie

Ja tez sie zastanawialem od czego zaczac, bo zaczalem jakies 2 tygodnie temu z NEFami i najpierw mialem Capture One PRO, ale jakos mi nie leazl i nie za bardzo "juzer frendli" byl dla nie wiec sie przesiadlem na Adobe Lightroom. Łatwy w obsłudze, intuicyjny jak dla laika i generalnie jestem zadowolony... z programu bo na razie jeszcze nie z efektow pracy w nim

Domyślnie

Pozwolę sobie "się podpiąć" i zadać pytanie dodatkowe: jaki freeware'owy (lub na innej zasadzie ale za niewielkie pieniądze) program możecie polecić?

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KamilLKS1908 Zobacz posta
    Ja korzystam z CS3 i jest super....

z oryginału ???

wracając do tematu - "prawie" freewarowy to był Phase One Le - wystarczyło kupić sandiska extreme III i można był sobie ściągnąć pełną wersję (a kartę i tak trzeba było kupić do aparatu, więc stąd "prawie" freewarowy)

raw shooter nie otworzy nefa z d80-tki... spróbuj jeszcze Raw Therapii najnowszej wersji, jest spoko

Z nie "freewarowych" - capture nx (z aktualizacją 1.2) i adobe lightroom....są ok
    Ostatnio edytowane przez jerryjola ; 19-08-2007 o 21:43
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

z freeware ufraw juz byl polecony
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

jest jeszcze okrojona wersja free SilkyPix
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Próbowałem wielu różnych darmowych programów do obróbki RAW'ow (w tym C1, rawshooter).
    Żaden mnie nie przekonał.
    Od jakiegoś czasu mam Adobe Photoshop Elements 5,0 z CameraRaw, który zapewnia mi intuicyjną i czytelną obróbkę.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

przy zakupie karty sandisk extreme III dostaje się program do raw gratis, wg mnie nawet jest nieźle choć bardzo mało robie w raw. Jeżeli chodzi o CS2 działa z wtyczka tak jak wyżej napisali. ja konwertowałem do dng i chodziło ok. oczywiście C1 również polecam...
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów