Odpowiadam - Samyangiem robiłem zdjęcia w trudnych warunkach tylko Nexem, ale patrząc po zdjęciach nie było tragedii z ostrzeniem. Pod A7 jakoś nie było okazji sprawdzić.
Szukaj
Odpowiadam - Samyangiem robiłem zdjęcia w trudnych warunkach tylko Nexem, ale patrząc po zdjęciach nie było tragedii z ostrzeniem. Pod A7 jakoś nie było okazji sprawdzić.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Korzystałem ze zwykłego, taniego mikrofonu zewnętrznego umocowanego na stopce i ciężko jest usłyszeć pracę AFu Samyego także moim zdaniem głośność nie jest tu dyskwalifikująca w video.
Ten film dobitnie pokazuje, że jest duży rozrzut jakościowy w kwestii głośności AF'u.
Ja trafiłem na głośny egzemplarz, ale nie mam serca ani czasu odsyłać szkło aż do skutku. Potrzebowałem 35mm na wyjazd wakacyjny i pomimo jego wad zostaje u mnie wraz z zaoszczędzoną kwotą a Zeissa oddam grzecznie koledze w przyszłym tygodniu.
A czy ktoś z posiadaczy może się odnieść do tej gwarancji, bo w sumie jednak wolałbym 5 letnią a nie wiem gdzie to zarejestrować (tzn wiem, że na <<tej>> stronie, ale tam akurat nie można wybrać 35/2.? A fototechnika na razie milczy.
Ten pierwszy ładnie mu rzęził. nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, ewidentna wada fabryczna.
Dzisiaj wojtek 15/4.5 w końcu przyszedł. Pierwsze wrażenie zanim rozpakowałem paczkę, to takie, że sprzedawca zapomniał go spakowaćpo wyjęciu drugie wrażenie, że na zdjęciach wydawał się dwa razy większy
Co do zafarbu to nie dostrzegłem, ale większych obserwacji nie poczyniłem, muszę powalczyć z moim lipnym adapterem M39-FE, żeby mieć właściwe odniesienie do skali ostrości (teraz nieskończoność mam na 1m). Winietowanie spore, mógłby być bardziej ostry na brzegach.
//edit - zafarb nieduży jest na lewym i prawym brzegu ale powodem jest osłona przeciwsłoneczna.
Ostatnio edytowane przez asche ; 25-08-2017 o 20:21
A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85
Dzięki ☺
Wysłane z mojego SM-T530 przy użyciu Tapatalka
Ło kurczę, a chociaż jakoś tanio ? Wersja III to niebo a ziemia w porównaniu do poprzednich, nie ma focus shifta i przede wszystkim ostrość jest dużo lepsza.
Skontaktuj się z nami