Szukaj
Natywne mocowanie na pewno nie będzie gwintowe, bo to bez sensu, ale przecież można podłączać przez adaptery.
Nic nie będzie, bo kasy nie mają. A to co mają, ładują w armię.
Może być w tym jakiś sens, no bo po co wymyślać i produkować, kiedy już gotowe można komuś ukraść.
Nie przesadzajmy to nie jest jakaś garażowa fabryczka tylko spora firma, która oprócz produkcji wojskowej oferuje też optykę stosowaną w przemyśle kosmicznym, lotniczym, sprzęt pomiarowy czy medyczny. I nic nikomu nie muszą kraść bo mogą skorzystać z już istniejącego otwartego systemu m/43. Zenith w przeciwieństwie do naszego PZO przynajmniej nadal produkuje optykę.
Kiedy ukraść jest szybciej.No dobra, nie chcę się sprzeczać, ale ciekaw jestem, jakie nowości ta spora firma pokazała w interesującym nas temacie przez ostatnich parę lat?
A jak mówisz o kradzieży technologi to popatrz czym zajmuje się holding Швабе w skład, którego wchodzi miedzy innymi Красногорский завод właściciel marki Zenith czy zakłady takie jak Лыткаринский завод оптического стекла. Możemy sobie najwyżej pomarzyć o takiej technologi i produkcji w naszym kraju.
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 19-08-2017 o 23:01
Po pierwsze nie ma czegoś takiego, jak rosyjskie aparaty Zenith.
Po drugie na szybko przeleciałem historię koncernu Szwabe, pełną doniosłych wydarzeń radzieckiej myśli optycznej począwszy od XII wieku do dzisiaj, jednak dałem sobie na wstrzymanie po następującym tekście:
In 1979, Zenit-EM was recognized as the best camera by "What camera?", a popular English magazine for amateur photographers.
Po trzecie temat nie o polskim przemyśle optycznym, tylko o radzieckich bezlusterkowcach. A po następne, pytanie było proste: jakie nowości ostatnio pokazał Zenit?
Ligo nie denerwuj się, tu nie psioniczni więc nie trzeba się kryć z poglądami.
- - - - kolejny post - - - - - -
A że ruskie jeżeli wypuszczą ten "aparat" to na 100% coś komuś najpierw ukradną to prawda.
tomfoot - ale jakie nerwy? A tak w ogóle jestem straight.![]()
Skontaktuj się z nami