Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Zenit Z1 - prototyp cyfrowej lustrzanki z 2010r powstały w 1 egzemplarzu. Obudowa drukowana.
    Tego nie znałem. Czyli wydrukowanie jednej obudowy prototypu zajęło im jakieś 12 lat. Hmm...

Domyślnie

Natywne mocowanie na pewno nie będzie gwintowe, bo to bez sensu, ale przecież można podłączać przez adaptery.

Domyślnie

Nic nie będzie, bo kasy nie mają. A to co mają, ładują w armię.
    Może być w tym jakiś sens, no bo po co wymyślać i produkować, kiedy już gotowe można komuś ukraść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nic nie będzie, bo kasy nie mają. A to co mają, ładują w armię.
    Może być w tym jakiś sens, no bo po co wymyślać i produkować, kiedy już gotowe można komuś ukraść.
    Nie przesadzajmy to nie jest jakaś garażowa fabryczka tylko spora firma, która oprócz produkcji wojskowej oferuje też optykę stosowaną w przemyśle kosmicznym, lotniczym, sprzęt pomiarowy czy medyczny. I nic nikomu nie muszą kraść bo mogą skorzystać z już istniejącego otwartego systemu m/43. Zenith w przeciwieństwie do naszego PZO przynajmniej nadal produkuje optykę.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Kiedy ukraść jest szybciej. No dobra, nie chcę się sprzeczać, ale ciekaw jestem, jakie nowości ta spora firma pokazała w interesującym nas temacie przez ostatnich parę lat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Kiedy ukraść jest szybciej. No dobra, nie chcę się sprzeczać, ale ciekaw jestem, jakie nowości ta spora firma pokazała w interesującym nas temacie przez ostatnich parę lat?
    Ale o czym ty mówisz skoro do tej pory nie produkowali aparatów na rynek konsumencki?

Domyślnie

A jak mówisz o kradzieży technologi to popatrz czym zajmuje się holding Швабе w skład, którego wchodzi miedzy innymi Красногорский завод właściciel marki Zenith czy zakłady takie jak Лыткаринский завод оптического стекла. Możemy sobie najwyżej pomarzyć o takiej technologi i produkcji w naszym kraju.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 19-08-2017 o 23:01

Domyślnie

Po pierwsze nie ma czegoś takiego, jak rosyjskie aparaty Zenith.
    Po drugie na szybko przeleciałem historię koncernu Szwabe, pełną doniosłych wydarzeń radzieckiej myśli optycznej począwszy od XII wieku do dzisiaj, jednak dałem sobie na wstrzymanie po następującym tekście:

In 1979, Zenit-EM was recognized as the best camera by "What camera?", a popular English magazine for amateur photographers.

Po trzecie temat nie o polskim przemyśle optycznym, tylko o radzieckich bezlusterkowcach. A po następne, pytanie było proste: jakie nowości ostatnio pokazał Zenit?

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ligo nie denerwuj się, tu nie psioniczni więc nie trzeba się kryć z poglądami.

- - - - kolejny post - - - - - -

A że ruskie jeżeli wypuszczą ten "aparat" to na 100% coś komuś najpierw ukradną to prawda.

Domyślnie

tomfoot - ale jakie nerwy? A tak w ogóle jestem straight.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni