VR tez zzera - w sumie najlepsze osiagi mialem na 50/1.8 choc T17-50/2.8 nie zre az tyle..
Szukaj
VR tez zzera - w sumie najlepsze osiagi mialem na 50/1.8 choc T17-50/2.8 nie zre az tyle..
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
ja dokladnych liczb nie podam. ale 600-700 na jednym aku zrobie. a bynajmniej tyle trzyma bez lampy
... to ja już widzę w czym tkwi u mnie problem ... :/ niepoprawny format bateri na początku daje o sobie znaki :/ a po drugie Sigma 70-300 też nieźle zjada energiimoże ilość robionych zdjęć łapie się u mnie w tzw. norme ale zachowanie bateri i tak wg mnie jest niepoprawne. Po naładowaniu wskazuje mi FULL. Po zrobieniu ok 400 fotek znika jedna kreska a nastepnie wystarczy może jeszcze z 50 fotek i już pokazuje iż jest na wyczerpaniu :/ postaram się dokonać ponownego formatowania ... zobaczymy czy to pomoże
pozdrawiam.
hm d50 chyba tak ma ze jedna kreska znika tylko, a pozniej jest rezerwa i trzeba sie liczyc ze zmiana bateri. (smieszne rezerwa bo 2/3 bateri ale czlowiek sie przyzwyczaja lol )
no sigma 70-300 zzera jak sie przekreci kilka razy xD Ale nie jest tak zle:P celuje sie w cos kontrastowego i heja dalej.
zawsze mam przy sobie oryginalny aku i zastepczy (kupiony za jakies 30 zł? adajko z CF kiedys podal mi link do sprzedawcy) Bateria jak talala trzyma jak oryginal,zadnych problemow z d50 jezeli chodzi o AKU nie mialem.
Zadnego zawieszenia przez 24k zdjec. nic a nic.
... przepraszam za upierdliwość, ale akumulator się formuje nie formatuje.... mimo iż w zamyśle obie czynności "przygotowują do czegoś pewne rzeczy" trzeba pamietać, że to zupełnie inne czynności....
Mój ponad roczny aparat robi około 1000 fotek bez i około 700 z lampą. Staram się nie doładowywać, ale raz musiałem. Na szczęście nie wpłynęło to jeszcze na ilość zdjęć.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
www.marcinmichno.com
Pomijając już fakt, że baterie Li-Ion nie wymagają formowania (to, co nazywa się formowaniem robi się w tym przypadku tylko w celu kalibracji wskaźnika baterii w aparacie). Poza tym z tego co czytałem, to baterie Li-Ion lepiej jest doładowywać jak najczęściej, niż wyładowywać do końca, dzięki temu wolniej tracą pojemność.
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Są na ten temat różne zdania i jest tyle samo zwolenników wymienionej przez Ciebie metody, jak i tej, żeby nie wyciągać akumulatora z urządzenia dopóki urządzenie nie sygnalizuje potrzeby jego naładowania. Trudno jest stwierdzić, która z metod zapewnia dłuższe życie akumulatora, ale znawcy tematu skłaniają się raczej do tej drugiej metody.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Pare razy sie zetknalem z tematem w kontekscie roznych ogniw i urzadzen i czekanie az sie w pelni rozladuje nigdy nie zaszkodzilo i zwykle akumulator trzymal parametry.
www.marcinmichno.com
Skontaktuj się z nami