Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32
    Michael.S
    Gość

Domyślnie Akumulator - Nikon D50

... pojawiam się znowu z pewnym pytaniem Tym razem chodzi o standardowy akumulator w Nikonie D50: ile wam wytrzymuje? Mam go ok. 5 miesięcy a max. mogę zrobić 500 zdjęć, z czego praktycznie 95% jest robiona bez lampy. I troszkę mnie to zaczyna martwić i zastanawiać czy to jest normalny wynik. Proszę przesyłanie swoich "osiągnięć"
    Ostatnio edytowane przez Michael.S ; 15-08-2007 o 16:30

Domyślnie

Liczba możliwych do wykonania fotek zależy od bardzo wielu czynników, nie tylko od lampy. I tak np. mają wpływ na to takie rzeczy jak długość pomiaru i ostrzenia, częstość i czas wykorzystywania LCD, temperatura otoczenia itp. Wynik, który podałeś mieści się we wszelkich normach, więc nie masz się czym martwić. Twój akku żyje, ale nie wyciągaj go z puszki bez potrzeby (tylko do ładowania, kiedy o to poprosi).
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Ja na swoim robię około 600-700 - głownie bez lampy - wybitnie rzadko z. do tego dość często podgląd na LCD. czytałem że u kolegów w identycznych warunkach wytrzymuje około 400 w ekstremalnych warunkach 300. Widać ogniwo ogniwu nie równe i już.

Domyślnie

500 to jest jedna sesja czy może tak w seriach po 50 i dwa tygodnie leżakowania przed kolejną 50-tką??? Mój po 15k strzeleń wytrzymuje sesję 500-600 z podglądami ale lampy wbudowanej nie używam.

Domyślnie

ja w d40 bez lampy robie ponad 1200 zdjec a z lampa kolo 700-800

to jakiś ewenement?
    D40 | 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX | Sandisk Extreme III SDHC | jakiś statyw | w budowie namiot | dużo chęci | mało czasu

Domyślnie

d50 kolo 900-1000(czasem ponad) bez lampy, czesciowym uzyciem jakies 600-700.Mam jeden ktor byl dolaczony do aparatu i jeden zamiennik z Allegro - wytrzymuja tyle samo.Tyle ze ja nigdy nie doladowuje baterii - czekam az kompletnie padnie.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

puchbeary
    Gość

Domyślnie

I chyba właśnie w tym sęk. Ja dokąd nie doładowywałem to miałem spokój i aparat pstrykał około 1k zdjęć. jak zacząłem doładowywać to się spaprało i wytrzymuje 600-700.

Domyślnie

Wszyscy pisza o lampie, a przecież silnik autofokusa też zapewne niemało zjada (pokusiłbym się o stwierdzenie, że jest drugm po lampie konsumentem energii). Co z tego, że w przeciągu jednego wieczora ktoś zrobi 100 zdjęć bez lampy, jeśli jego AF "przebiegnie 5km" z jakimś mega ciężkim obiektywem...
    Jeśli piszecie ile zrobiliście zdjęć z lampą lub bez to dopisujcie jeszcze z jakim obiektywem. Być może uda się stworzyć swoisty ranking prądożernych obiektywów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saboteur81 Zobacz posta
    ja w d40 bez lampy robie ponad 1200 zdjec a z lampa kolo 700-800

to jakiś ewenement?
    Ja swoim D40 1400 zrobiłam, w tym może 100 z lampą... Wnioskuję z tego, iż "nasze" maluchy tak mają
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

Wynika z tego ze SWM jest mniej żerny od śrubokręta. Czyli kolejna przewaga po cichości
    D40 | 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX | Sandisk Extreme III SDHC | jakiś statyw | w budowie namiot | dużo chęci | mało czasu

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów