Oj, fajne!
Szukaj
Oj, fajne!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
A dziękujęna 85mm głębia ostrości jest liczona w milimetrach - gdzieś pomiędzy 2 a 3 mm dosłownie, co sprawia, że fotografuje się nieco trudno
Ale efekt - jak dla mnie - jest warty zachodu
![]()
Dokucza też ostrzenie za pomocą zbliżania/oddalania soczewki od obiektu, to dla mnie nowość pewnaDa się, pewnie, po prostu wymaga to cierpliwości i w miarę pewnej ręki
![]()
---
Sprzętowy heretyk
Nie skończą się bo jak już wiemy z wiekiem zabawki są coraz droższe, można to ominąć jeszcze zakupami pod przykrywką "dla dziecka" ale znowu zaczynamy zazwyczaj od drobnicy typu klocki![]()
A propos zakupów... Szukam jakiegoś dobrego Gimbala 3 osiowego... Szpilberk się we mnie odzywa
No i jakieś alibi, że to dla dziecka![]()
Hobby polega na tym, by jak największym kosztem osiągnąć jak najmniejszy efekt.
The difference between men and boys
Is the price of their toys.
![]()
Mam trochę inne podejście - rozsądnym kosztem osiągnąć jak najlepszy efekt
Na duże koszty już mnie niestety nie stać.
Moje najlepsze życiowe - rodzinne negocjacje, to zakup NX500
Efekty filmowe i zdjęciowe zadowalają żonę, więc zakup można określić za udany![]()
To wiadomo, że mało kogo stać na to, ci by chciał mieć. Tym bardziej, że apetyt rośnie.
Ale nawet ograniczając się mocno, można w to wrzucać forsę jak w studnię bez dna.
Ale mając NX500 obecnie to nie ma co szukać nic lepszego bo cenowo niszczy, przecież poziom obrazka i funkcjonalności tego aparatu pomijając wizjer i ergonomie to poziom w nikonie spokojnie D5500/D7200, a i wiele komfortowych rzeczy brak, ja strasznie żałuję że system NX jest martwy bo była to solidna konkurencja.
Pamiętam promocje NX500 z 16-50PZ za 1950zł, nawet wtedy byłem w sklepie ale okazało się że w Krakowie nie ma na stanie i kupiłem wtedy NX30 nówkę za 1200zł z 18-55 z półki w mediamarkt niemieckiego, o cenach obiektywów to nawet nie wspominam bo płaciłem po 300zł za 16mm i 24mm, 400zł za 45mm i 500zł za 50-200, oczywiście to cenę nierealne już były i spowodowane pogłoskami o wyjściu z rynku, wcześniej były wałki serwisu polskiego samsunga, który niszczył dystrybucje obiektywów.
Skontaktuj się z nami