Close

Strona 292 z 371 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 911 do 2 920 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Oj, fajne!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Oj, fajne!
    A dziękuję na 85mm głębia ostrości jest liczona w milimetrach - gdzieś pomiędzy 2 a 3 mm dosłownie, co sprawia, że fotografuje się nieco trudno Ale efekt - jak dla mnie - jest warty zachodu
    Dokucza też ostrzenie za pomocą zbliżania/oddalania soczewki od obiektu, to dla mnie nowość pewna Da się, pewnie, po prostu wymaga to cierpliwości i w miarę pewnej ręki
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Statyw i szyny.
    Ja wohl!
    Kurczę, czy te wydatki na hobby się kiedyś skończą? Szyny już zamówione z Chin Przy okazji zakupiłem Danbo...
    ---
    Sprzętowy heretyk

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie skończą się bo jak już wiemy z wiekiem zabawki są coraz droższe, można to ominąć jeszcze zakupami pod przykrywką "dla dziecka" ale znowu zaczynamy zazwyczaj od drobnicy typu klocki

Domyślnie

A propos zakupów... Szukam jakiegoś dobrego Gimbala 3 osiowego... Szpilberk się we mnie odzywa

No i jakieś alibi, że to dla dziecka
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Hobby polega na tym, by jak największym kosztem osiągnąć jak najmniejszy efekt.
    The difference between men and boys
    Is the price of their toys.

Domyślnie

Mam trochę inne podejście - rozsądnym kosztem osiągnąć jak najlepszy efekt
    Na duże koszty już mnie niestety nie stać.

Moje najlepsze życiowe - rodzinne negocjacje, to zakup NX500
    Efekty filmowe i zdjęciowe zadowalają żonę, więc zakup można określić za udany
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

To wiadomo, że mało kogo stać na to, ci by chciał mieć. Tym bardziej, że apetyt rośnie.
    Ale nawet ograniczając się mocno, można w to wrzucać forsę jak w studnię bez dna.

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale mając NX500 obecnie to nie ma co szukać nic lepszego bo cenowo niszczy, przecież poziom obrazka i funkcjonalności tego aparatu pomijając wizjer i ergonomie to poziom w nikonie spokojnie D5500/D7200, a i wiele komfortowych rzeczy brak, ja strasznie żałuję że system NX jest martwy bo była to solidna konkurencja.
    Pamiętam promocje NX500 z 16-50PZ za 1950zł, nawet wtedy byłem w sklepie ale okazało się że w Krakowie nie ma na stanie i kupiłem wtedy NX30 nówkę za 1200zł z 18-55 z półki w mediamarkt niemieckiego, o cenach obiektywów to nawet nie wspominam bo płaciłem po 300zł za 16mm i 24mm, 400zł za 45mm i 500zł za 50-200, oczywiście to cenę nierealne już były i spowodowane pogłoskami o wyjściu z rynku, wcześniej były wałki serwisu polskiego samsunga, który niszczył dystrybucje obiektywów.

Strona 292 z 371 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302342 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów