Ja bym wywalił sterowniki NVidii... wyczyścił wszystko i zainstalował najnowsze od Asusa... no chyba, że jakieś antyczne są, wtedy ze strony NVidii.
Szukaj
Ja bym wywalił sterowniki NVidii... wyczyścił wszystko i zainstalował najnowsze od Asusa... no chyba, że jakieś antyczne są, wtedy ze strony NVidii.
D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700
Jak powyżej- raczej coś ze sterownikami. Ja akurat w Lenovo nie miałem z tym żadnych problemów. i W sumie dalej nie mam- sterowniki aktualizowane na bieżąco...
@notdot spróbuj wyłączyć jedną z kart w biosie
Może pomożecie mam dysk ssd na system (64 gb) ale okazuje się że jest za mały, kupiłem 256 ale okazuje się że wszystkie metody klonowania zawodzą i system nie startuje z nowego dysku... myślałem że to będzie prosta operacja a tu klops
sporo gratów
czym próbujesz sklonować?
polecam EaseUS Todo Backup Free
Niedawno przenosiłem system na większy SSD (256->525). Próbowałem sklonować przy pomocy Acronis True Image i EaseUs. Niby sie udawało, lecz tworzona była partycja 256GB. Nie o to mi chodziło, wszelkie próby utworzenia kopii na 525 GB partycji spełzły na niczym. Na pewno czegoś nie wiem, ale machnąłem ręką na kopiowanie i założyłem system od zera. Ty masz mały dysk "wyjściowy" - niewiele do instalowania i kopiowania.
Radziłbym więc instalację systemu od zera.
Ostatnio edytowane przez jo44 ; 10-05-2017 o 21:54
Ale kopiujesz tylko tą partycję czy też obszary rozruchowe, itp
natomiast z 256 na 525 powinno się udać, tylko że na większym dysku się utworzy partycja 256, a potem ją powiększysz, już po przeniesieniu i uruchomieniu wszystkiego
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
ja kopiowałem partycje systemową aplikacją od samsunga dodawaną do SSD 850 evo.
Nie pamiętam niestety jak się nazywał.
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami