Close

Strona 837 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33773778782783583683783883984788793713371837 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 361 do 8 370 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldam Zobacz posta
    Poczekam na testy i zdjęcia.
    Jakby kolega jeszcze nie widział, to moje wypociny są tutaj: http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=58057

A jeśli chodzi o samo szkiełko AF 50/1.4 można teraz zanabyć w super promocji 1999 zł
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    No cóż są w tej branży wyższej półki
    Tylko powiedz mi ile h te maszyny robią w 2-3msc? Bo nie sądzę,ze 10 czy 20...
    Inna sprawa to obsługa...
    Ale co to ma do rzeczy? Sprzęt przemysłowy (bez względu czy maszyny czy narzędzia) jest do tyrania, i już z założenia jego produkcji przygotowany do pracy 24h na dobę. Odniosłem się tylko do tego, że cena tutaj nie jest wyznacznikiem bezawaryjności. Także następnym razem zastanów się, zanim zarzucisz komuś pisanie bzdur. Ale to nie wątek przemysłowy więc tutaj nie ma sensu go ciągnąć dalej. Chcesz pogadać w tej kwestii to PW.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ale co to ma do rzeczy? Sprzęt przemysłowy (bez względu czy maszyny czy narzędzia) jest do tyrania, i już z założenia jego produkcji przygotowany do pracy 24h na dobę. Odniosłem się tylko do tego, że cena tutaj nie jest wyznacznikiem bezawaryjności. Także następnym razem zastanów się, zanim zarzucisz komuś pisanie bzdur. Ale to nie wątek przemysłowy więc tutaj nie ma sensu go ciągnąć dalej. Chcesz pogadać w tej kwestii to PW.
    Ma to wiele do rzeczy. Jednak takie maszyny czy samoloty wytrzymują kilkadziesiąt tysięcy godzin pracy a nie kilkaset czy kilka tysięcy w porywach jak na przykład samochód osobowy.
    A co do mojej wypowiedzi bądź dokładny! Napisałem ,ze bzdura jest pisanie ,że samolot jest drogi czy lotnictwo są drogie bo chodzi o ludzkie życie. Drogie są ze względu na bezawaryjnosc , długi okres eksploatacji ,mały rynek. Oczywiście jest to w części podyktowane względami bezpieczeństwa ale wpływa to na cenę pośrednio nie bezpośrednio. Dlatego porównałem to z maszynami przemysłowymi, których ceny są wysokie z podobnych względów a nie mają one wpływu bezpośrednio na ludzkie życie. Tyle w temacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jakby kolega jeszcze nie widział, to moje wypociny są tutaj: http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=58057

A jeśli chodzi o samo szkiełko AF 50/1.4 można teraz zanabyć w super promocji 1999 zł
    Dzięki za info. Cena mega.

@Cichy

Napisałeś w recenzji

Na maksymalnej przysłonie f/1.4 co prawda jest delikatnie miękko, ale nie można z całym przekonaniem stwierdzić, że to wartość nieakceptowalna

Nieakceptowalna czy akceptowalna ?
    Ostatnio edytowane przez aldam ; 07-05-2017 o 08:46
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

@Cichy

Napisałeś w recenzji

Na maksymalnej przysłonie f/1.4 co prawda jest delikatnie miękko, ale nie można z całym przekonaniem stwierdzić, że to wartość nieakceptowalna

Cena 1999 zł za taki obiektyw to prawdziwa okazja.
    Szkło jest po prostu świetne na f:1.4 powiedziałbym że jest ostry a nie miękki.
    Testy w internetach potwierdzają jak dobry jest Samyang AF 1.4/50 FE

Domyślnie

Okazja to jest w systemie SONY, gdzie mało jest relatywnie tanich szkieł Nie wiem czy w systemie Nikona czy Canona, gdzie 50-ek jest mnóstwo to będzie taki przebój (?), ale może sie myle....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC_PL Zobacz posta
    Okazja to jest w systemie SONY, gdzie mało jest relatywnie tanich szkieł Nie wiem czy w systemie Nikona czy Canona, gdzie 50-ek jest mnóstwo to będzie taki przebój (?), ale może sie myle....
    Nie będzie, ale się mylisz. . To szkło w ogóle się nie pojawi w wersji do lustrzanek. To jest konstrukcja od początku do końca zaprojektowana pod bezlustra. Może pojawi się z innym mocowaniem niż Sony E, ale nie lustrzankowym.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

@Cichy

Napisałeś w recenzji

Naturalnie akceptowalna. Trochę może byłem zbyt surowy w tej ocenie, ta 50-tka jest ostrzejsza na 1.4 od wielu innych szkieł Tutaj kilka fotek OKD na pełnej dziurze:

http://www.kubacichocki.pl/test/samyang50fe/sample1.jpg
    http://www.kubacichocki.pl/test/samyang50fe/sample2.jpg
    http://www.kubacichocki.pl/test/samyang50fe/sample3.jpg

PS. no dobra, patrzę na te sample i jest nawet bardzo ostro jak na 1.4 W razie czego dysponuję ARW jakby ktoś potrzebował.

Domyślnie

Trudno ocenic ostrosc tego szkla dla f.1.4 na podstawie tych fot.
    Zrob foty jakis rownomiernych powierzchni typu murek z bardzo drobna struktura ziarna.
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekw1967r Zobacz posta
    Trudno ocenic ostrosc tego szkla dla f.1.4 na podstawie tych fot.
    Zrob foty jakis rownomiernych powierzchni typu murek z bardzo drobna struktura ziarna.
    Za chwilę dojdziemy do poziomu ustaw cztery bateryjki...

Strona 837 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33773778782783583683783883984788793713371837 ... OstatniOstatni