Close

Strona 816 z 1914 PierwszyPierwszy ... 31671676680681481581681781882686691613161816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 151 do 8 160 z 19131

Domyślnie

Kolego Cichy czy polecisz A7 II do pracy w studio?

Domyślnie

@wilu111
    Moim zdaniem jak najbardziej się nadaje.
    Poniżej przykład z domowego studio, to stack ze 175 zdjęć w odstępach co 0.01 mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Tak średnio. Ogólnie byłoby spoko, gdyby nie to, że niektóre obiektywy nie otwierają się do ostrzenia i jeśli ustawisz F/10, to będzie kicha z AF-em.
    Czyli to kwestia omijania obiektywów Jest jakaś lista?

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Niestety fajne torby, które nie krzyczą "On ma aparat!" kosztują krocie... Mi się podoba Billingham Jednak najpierw kupię szkła! A jakaś fajna Tenba czy Think Tank nie są wiele tańsze niż Billingham:/
    Całkiem fajna wypatrzyłes. Chętnie zobaczę fotki i jakaś recenzję
    Brałem pod uwagę sporo modeli w tym jakieś nieduże Domke, Tinktanki... a zakochałem się w ONA Bowery Ale one z wysyłką w wersji płóciennej 750zł, a skórzanej 1400...

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Mój plecak, w którym targałem lustrzankę po zakupie A7 stał się wielki jak worek na ziemniaki więc szukałem czegoś małego na co dzień. Przeglądałem sporo plecaków rożnych producentów i wybrałem Lowepro Photo Hatchback BP 150 AW II - całkiem fajny, lekki, wygodny i wygląda na typowy miejski plecak a nie plecak fotograficzny.
    Nie mogę się przekonać do plecaków foto, za dużo zmieniam szkła i używam aparatu żeby się bawić w zdejmowanie plecaka za każdym razem
    Ale rzeczywiście wygląda na miejski
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Jaki więc obiektyw do pracy na modelach dziecięcych w studio polecisz .
    Rozważałem zakup 6D ale bardzo spodobał mi się ten model a7 II.

Domyślnie

Jak studio, to fotografia statyczna.
    Szedł bym w szkła manualne, a tego jest cała masa.
    Jeżeli ma być z AF, to z pewnością nowy FE 85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilu111 Zobacz posta
    Kolego Cichy czy polecisz A7 II do pracy w studio?
    Ograniczeniem jest chyba tylko wielkość matrycy. Jeśli 24 Mpx wystarczają, to czemu nie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilu111 Zobacz posta
    Jaki więc obiektyw do pracy na modelach dziecięcych w studio polecisz .
    Rozważałem zakup 6D ale bardzo spodobał mi się ten model a7 II.
    Różnica między A7 a A7 II to głównie stabilizacja, lepszy AF, s-log do filmowania, pancerniesza budowa i chyba 14 bitowy RAW. Pomyśl czy coś z tych opcji jest Ci potrzebne i warte dopłat? Jeśli już to może warto A7R2 do studia i ile Cię stać i 42mpx Ci się przydadzą. Ostatnio staniał.
    A obiektywy o jakich parametrach Cię interesują?
    @ikit
    Torby ONA oglądałem, fajne są. Ja się jednak zakochałem w Billingham A co do toreb skórzanych to ostatnio słyszałem,że nie bardzo nadają się do sprzętu foto ze względu grzyby! Nie wiem czy to prawda. Plecaki też do mnie nie przemawiają ze względu na trudny dostęp. Ciężko też znaleźć jakieś wkłady uniwersalne do toreb czy plecaków. A szkoda.

Domyślnie

[QUOTE=Tornvald;3841382]Różnica między A7 a A7 II to głównie stabilizacja, lepszy AF, s-log do filmowania, pancerniesza budowa i chyba 14 bitowy RAW. Pomyśl czy coś z tych opcji jest Ci potrzebne i warte dopłat? Jeśli już to może warto A7R2 do studia i ile Cię stać i 42mpx Ci się przydadzą. Ostatnio staniał.
    A obiektywy o jakich parametrach Cię interesują?

Coś w przedziale 24-70 - tak przynajmniej wystarczało mi na canonie 600d (wiem wiem przeliczniki)
    Zastanawiam się czy ten 28-70mm f3.5-5.6 OSS będzie ok, w studio mam lampy błyskowe z softbox tak że jest czym doświetlić w razie w.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Różnica między A7 a A7 II to głównie stabilizacja, lepszy AF, s-log do filmowania, pancerniesza budowa i chyba 14 bitowy RAW.
    Popatrz, ja widzę inne różnice Klawisze lepiej dostępne niż w A7 (zwłaszcza Menu i C3), w pełni metalowy bagnet co ma znaczenie przy cięższych szkłach, detekcja fazy, no i też stabilizacja.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Popatrz, ja widzę inne różnice Klawisze lepiej dostępne niż w A7 (zwłaszcza Menu i C3), w pełni metalowy bagnet co ma znaczenie przy cięższych szkłach, detekcja fazy, no i też stabilizacja.
    Przecież wymieniłem to wszystko prócz klawiszy;P Obaj zapomnieliśmy o głębszym uchwycie;P
    A wracając do AF i tej detekcji fazy to A7 II będzie zdecydowanie lepiej współpracować z adapterami jak MC-11. To był dla mnie duży plus przy zakupie.

Strona 816 z 1914 PierwszyPierwszy ... 31671676680681481581681781882686691613161816 ... OstatniOstatni