Kolego Cichy czy polecisz A7 II do pracy w studio?
Szukaj
Kolego Cichy czy polecisz A7 II do pracy w studio?
Czyli to kwestia omijania obiektywówJest jakaś lista?
Brałem pod uwagę sporo modeli w tym jakieś nieduże Domke, Tinktanki... a zakochałem się w ONA BoweryAle one z wysyłką w wersji płóciennej 750zł, a skórzanej 1400...
Nie mogę się przekonać do plecaków foto, za dużo zmieniam szkła i używam aparatu żeby się bawić w zdejmowanie plecaka za każdym razem
Ale rzeczywiście wygląda na miejski![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Jaki więc obiektyw do pracy na modelach dziecięcych w studio polecisz .
Rozważałem zakup 6D ale bardzo spodobał mi się ten model a7 II.
Jak studio, to fotografia statyczna.
Szedł bym w szkła manualne, a tego jest cała masa.
Jeżeli ma być z AF, to z pewnością nowy FE 85/1.8
Różnica między A7 a A7 II to głównie stabilizacja, lepszy AF, s-log do filmowania, pancerniesza budowa i chyba 14 bitowy RAW. Pomyśl czy coś z tych opcji jest Ci potrzebne i warte dopłat? Jeśli już to może warto A7R2 do studia i ile Cię stać i 42mpx Ci się przydadzą. Ostatnio staniał.
A obiektywy o jakich parametrach Cię interesują?
@ikit
Torby ONA oglądałem, fajne są. Ja się jednak zakochałem w BillinghamA co do toreb skórzanych to ostatnio słyszałem,że nie bardzo nadają się do sprzętu foto ze względu grzyby! Nie wiem czy to prawda. Plecaki też do mnie nie przemawiają ze względu na trudny dostęp. Ciężko też znaleźć jakieś wkłady uniwersalne do toreb czy plecaków. A szkoda.
[QUOTE=Tornvald;3841382]Różnica między A7 a A7 II to głównie stabilizacja, lepszy AF, s-log do filmowania, pancerniesza budowa i chyba 14 bitowy RAW. Pomyśl czy coś z tych opcji jest Ci potrzebne i warte dopłat? Jeśli już to może warto A7R2 do studia i ile Cię stać i 42mpx Ci się przydadzą. Ostatnio staniał.
A obiektywy o jakich parametrach Cię interesują?
Coś w przedziale 24-70 - tak przynajmniej wystarczało mi na canonie 600d (wiem wiem przeliczniki)
Zastanawiam się czy ten 28-70mm f3.5-5.6 OSS będzie ok, w studio mam lampy błyskowe z softbox tak że jest czym doświetlić w razie w.
Skontaktuj się z nami