Close

Strona 815 z 1914 PierwszyPierwszy ... 31571576580581381481581681782586591513151815 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 141 do 8 150 z 19131

Domyślnie

Witam
    Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z Tamronem 70-300 VC na Sony A7 II? Jeśli tak to czy może polecić do niego adapter, taki żeby działał AF i stabilizacja w obiektywie? No i jakie mocowanie obiektywu byłoby bardziej polecane - Nikon, Canon?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cede Zobacz posta
    No i jakie mocowanie obiektywu byłoby bardziej polecane - Nikon, Canon?
    Canon, lepsza dostępność adapterów z dobrze działającym AFem i żadnej mechaniki.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Witam
    Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z Tamronem 70-300 VC na Sony A7 II? Jeśli tak to czy może polecić do niego adapter, taki żeby działał AF i stabilizacja w obiektywie? No i jakie mocowanie obiektywu byłoby bardziej polecane - Nikon, Canon?
    Nikon odpada całkowicie.
    Możesz myśleć o Sony A lub Canonie. Ja najprawdopodobniej kupię Sigma MC-11 na Canon EF. Większy wybór szkieł i zwykle lepsze ceny. Jednak w przypadku niektórych obiektów wersje na A są sporo tańsze musisz sprawdzić. Na A jest też ciekawy Sony 70-300G.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Nikon odpada całkowicie.
    Możesz myśleć o Sony A lub Canonie. Ja najprawdopodobniej kupię Sigma MC-11 na Canon EF. Większy wybór szkieł i zwykle lepsze ceny. Jednak w przypadku niektórych obiektów wersje na A są sporo tańsze musisz sprawdzić. Na A jest też ciekawy Sony 70-300G.
    No ten G można dostać pod ok 1800zł, zresztą polecałem już to szkiełko, świetne jest, makrówkę nawet popędziłem bo mi odwzorowanie ok 1;4 starcza:P I na a7II chyba powinien śmigać na LAEA3, nie trzeba LAEA4. Ale nie wypowiem się jak tam AF wtedy działa i tym bardziej czy jest to lepsze od adapterów na canony... Na LAEA4 jest całkiem nieźle na A7 ale sportu tym też nie strzelam. Jest to w systemie A bardziej chwalone szkiełko od w/w tamrona, acz tamron cieszy się reputacją świetnej ceny do jakości więc w sumie zależy od tego ile kasy chcemy dać za tele

A przy okazji pochwalę się bo właśnie do mnie przyszła torba Szukałem czegoś minimalnego na A7 z 3 szkłami (typu fe55) ale skończyłem na czymś trochę większym ale przy okazji do codziennego łażenia do pracy (aparat+obiad:P). Przeszukałem całe internety za torbami szczególnie w stylu retro, z ładnym wykończeniem ale nie rzucającymi się w oczy jako typowy sprzęt foto. Celowałem w coś skórzanego albo z elementami ale to koszty co najmniej 700zł... I zazwyczaj jakieś turbodrogie wysyłki zza granicy.
    Dla niecierpliwych: manfrotto messenger S ( https://www.manfrotto.com.pl/manfrot...nger-s-for-csc ), dla bardziej cierpliwych spróbuję jutro zrobić temu jakieś zdjęcia z pojemnością, może aparat telefoniczny ogarnie
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Pamiętam,że chwaliles ten G Niedawno był na Allegro za 1600.

Niestety fajne torby, które nie krzyczą "On ma aparat!" kosztują krocie... Mi się podoba Billingham Jednak najpierw kupię szkła! A jakaś fajna Tenba czy Think Tank nie są wiele tańsze niż Billingham:/
    Całkiem fajna wypatrzyłes. Chętnie zobaczę fotki i jakaś recenzję

Domyślnie

Mój plecak, w którym targałem lustrzankę po zakupie A7 stał się wielki jak worek na ziemniaki więc szukałem czegoś małego na co dzień. Przeglądałem sporo plecaków rożnych producentów i wybrałem Lowepro Photo Hatchback BP 150 AW II - całkiem fajny, lekki, wygodny i wygląda na typowy miejski plecak a nie plecak fotograficzny.

Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Mam dylemat odnośnie A7 II, potrzebuje do studia aparatu i zastanawiam się nad tym modelem. Dotychczas miałem Canona 600D ale się już rozleciał.
    Czy A7 nadaje się do pracy w studio ( fotografia odzieży na modelach oraz na płasko, sesje w plenerze czasami)
    Jaki obiektyw polecacie do niego ( w studio 3 lampy z softboxami)

Domyślnie

Tak średnio. Ogólnie byłoby spoko, gdyby nie to, że niektóre obiektywy nie otwierają się do ostrzenia i jeśli ustawisz F/10, to będzie kicha z AF-em.

Domyślnie

Witam
    Bardzo proszę, zrobiłem kilka zdjęć zestawem A7 II + MC11 + 70-300VC Canon. 300mm przysłony 5.6-6.3

http://www.kubacichocki.pl/test/sonya7/300a.jpg
    http://www.kubacichocki.pl/test/sonya7/300b.jpg
    http://www.kubacichocki.pl/test/sonya7/300c.jpg

Działa AF i stabilizacja VC, ale już nie można włączyć stabilizacji matrycy (bo i w sumie po co). Jak się pojawiają takie małe kwadraciki w punkcie ostrości to znaczy, że działa detekcja fazowa ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Fajne rozwiązanie, tym bardziej że ten Tamron nie jest zły.
    Może gabaryty całego zestawy mogą zniechęcić.

Strona 815 z 1914 PierwszyPierwszy ... 31571576580581381481581681782586591513151815 ... OstatniOstatni