Close

Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 372

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viking89 Zobacz posta
    Bo z tą sigmą trzeba się zaprzyjaźnić, a to niestety dosyć mozolny proces. Jeśli ktoś chce po prostu kupić szkło, podpiąć je do body i robić zdjęcia to niestety takie bywają efekty. Ja też myślałem na początku że mam super sztukę i nie muszę kalibrować ale na moje szczęście miałem czas na spokojne testy ktore pokazały że sie myliłem i nietety musiałem spędzić trochę czasu z dockiem żeby magia arta pokazała swój urok.

Ja tego właśnie nie ogarniam. Załóżmy że kupuję samochód w salonie a sprzedawca mi mówi że mam sobie dokupić małą stację diagnostyczną bo trzeba będzie podregulować zapłon i coś tam jeszcze żeby samochód super chodził. Obiektyw kosztuje 5000 zł. PIĘĆ tysięcy. Pozostałe Arty tylko trochę taniej. To chyba normalne że chcę kupić obiektyw, po prostu podpiąć do body i robić zdjęcia. Tak było w przypadku wszystkich moich Nikkorów które mam lub miałem.
    D750 / D7100 // .. Irix 15/2.4 .. N 20/1,8G .. N 28/1,8G .. N 35/1.8G DX .. N 50/1.4G .. N 60/2.8D .. N 85/1.4G .. SY 135/2 .. N 24-120/4 .. S 70-200/2.8 OS
    X-T20 / .. SY 12/2 .. F 23/1,4 .. F 35/1,4 .. F 56/1,2 .. F 18-55 .. F 55-200 ..
    http://krzysztofstrzelczyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolero Zobacz posta
    Ja tego właśnie nie ogarniam. Załóżmy że kupuję samochód w salonie a sprzedawca mi mówi że mam sobie dokupić małą stację diagnostyczną bo trzeba będzie podregulować zapłon i coś tam jeszcze żeby samochód super chodził. Obiektyw kosztuje 5000 zł. PIĘĆ tysięcy. Pozostałe Arty tylko trochę taniej. To chyba normalne że chcę kupić obiektyw, po prostu podpiąć do body i robić zdjęcia. Tak było w przypadku wszystkich moich Nikkorów które mam lub miałem.
    jedziesz samochodem marki opel do serwisu firmy ford i domagasz sie, zeby zamontowali Ci w oplu silnik od forda... mowia ok... da rade, ale trzeba to spasowac, zeby dzialalo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    jedziesz samochodem marki opel do serwisu firmy ford i domagasz sie, zeby zamontowali Ci w oplu silnik od forda... mowia ok... da rade, ale trzeba to spasowac, zeby dzialalo dobrze.
    Ja nie chcę podpiąć do Nikona obiektywu Canona. Chcę podpiąć obiektyw niezależnej firmy która wydaje obiektywy dedykowane do Nikona. Moim zdaniem ma działać.
    D750 / D7100 // .. Irix 15/2.4 .. N 20/1,8G .. N 28/1,8G .. N 35/1.8G DX .. N 50/1.4G .. N 60/2.8D .. N 85/1.4G .. SY 135/2 .. N 24-120/4 .. S 70-200/2.8 OS
    X-T20 / .. SY 12/2 .. F 23/1,4 .. F 35/1,4 .. F 56/1,2 .. F 18-55 .. F 55-200 ..

Domyślnie

To tak nie działa. Jedziesz Oplem do serwisu Ford i to Ford zaleca zmianę silnika na własny. Powinni to ogarniać...
    GFX 50SII, X-T5, X-T30II, S1RM2, S5II, G9II, G9
    Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Domyślnie

Naciągane to porównanie. Ford nie sprzedaje silników PRZEZNACZONYCH do Opla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maro66. Zobacz posta
    To tak nie działa. Jedziesz Oplem do serwisu Ford i to Ford zaleca zmianę silnika na własny. Powinni to ogarniać...
    nie zaleca... ford pozostaje neutralny. reklamuje tylko swoj produkt jako lepszy niz oryginalny... ale to nadal nie sprawia, ze bez odpowiedniego zestrojenia ma dzialac dobrze od razu. poza tym kazdy przyjezdza z innym modelem opla i kazdy jednoczesnie wymaga, zeby ten silnik innego producenta dzialal prawidlowo

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Naciągane to porównanie. Ford nie sprzedaje silników PRZEZNACZONYCH do Opla.
    sigma sprzedaje obiektywy przeznaczone do wszystkiego. na jednocyfrowych body wszystko dziala bardzo dobrze. to wydmuszki maja glownie problemy.

Domyślnie

Tak jak na wspomnianym 5D?

Nie zgadzam się. Sigma robi świetną optykę, ale całościowo odwala tandetę. Jak mają problemy ze strojeniem, to do ARTów powinni usb dock dodawać gratis. A co z przypadkami wyrównywania toru optycznego.To także zwykłe dostrojenie? To zwykłe niechlujstwo produkcyjne. Robią rzepę i liczą na to, że wielu kupujących tego nie zauważy. I pewnie tak jest. Widocznie bardziej im się opłaca pewien odsetek poprawiać w serwisach niż wszystko robić od początku, tak jak ma być. Trafiają się sztuki bez wad, ale kluczowym słowem jest tutaj "trafiają".
    Ostatnio edytowane przez Maro66. ; 29-03-2017 o 11:13

Domyślnie

Przecież w Sigmie wiedzą o tych przypadłościach. Gdyby Sigma była fer do klientów to powinni dawać gratis Docka przy zakupie obiektywu jak nie potrafią sami skalibrować. Ja wiem że i tak większość zaciska zęby, kupuje USB Dock i kombinuje w domu. Sam parokrotnie biłem się z myślami czy nie kupić Arta. Najpierw 35mm potem 50mm a teraz 85mm. O ile w przypadku tych pierwszych dwóch w ostrości na pełnej dziurze różnica jest duża to w przypadku 85mm jest mało zauważalna jeżeli w ogóle jest.

sigma sprzedaje obiektywy przeznaczone do wszystkiego. na jednocyfrowych body wszystko dziala bardzo dobrze. to wydmuszki maja glownie problemy.
    Co masz na myśli pisząc wydmuszki ? Body za 8000-12000 zł ??? bo D750 albo D810 tyle kosztują
    Nie każdy potrzebuje jednocyfrowe body albo nie każdego na takie stać.
    Czyli przy zakupie Sigmy powinno być dopisane - Obiektyw dedykowany tylko do jednocyfrowych doby, pozostali niech spadają na drzewo.
    Ostatnio edytowane przez bolero ; 29-03-2017 o 11:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maro66. Zobacz posta
    Tak jak na wspomnianym 5D?

Nie zgadzam się. Sigma robi świetną optykę, ale całościowo odwala tandetę. Jak mają problemy ze strojeniem, to do ARTów powinni usb dock dodawać gratis. A co z przypadkami wyrównywania toru optycznego.To także zwykłe dostrojenie? To zwykłe niechlujstwo produkcyjne. Robią rzepę i liczą na to, że wielu kupujących tego nie zauważy. I pewnie tak jest. Widocznie bardziej im się opłaca pewien odsetek poprawiać w serwisach niż wszystko robić od początku, tak jak ma być. Trafiają się sztuki bez wad, ale kluczowym słowem jest tutaj "trafiają".
    na szczescie nie ma obowiazku kupowania

Cytat Zamieszczone przez bolero Zobacz posta
    Co masz na myśli pisząc wydmuszki ? Body za 8000-12000 zł ??? bo D750 albo D810 tyle kosztują
    Nie każdy potrzebuje jednocyfrowe body albo nie każdego na takie stać.
    Czyli przy zakupie Sigmy powinno być dopisane - Obiektyw dedykowany tylko do jednocyfrowych doby, pozostali niech spadają na drzewo.
    no cos w tym stylu
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-03-2017 o 12:01

Domyślnie

na szczescie nie ma obowiazku kupowania
    Oczywiście, że nie ma. Ale cytując klasyka: Nie nazywajmy g... perfumerią I nie mówmy, że problemy z AF w nowych obiektywach, które trzeba korygować po zakupie w serwisie to normalna procedura, bo nie maw tym nic normalnego. Szczególnie jeśli mówimy o najwyższej linii, której obiektywy kosztują po kilka tysięcy.

W sumie najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że mam dwa EX, 10-20, 17-50, były to pierwsze lepsze z półki i ja żadnego problemu nie doświadczam. Może dlatego, że nie robię na bocznych, ale jak poczytać przygody niektórych Kolegów z Artami, to trochę słabo...

Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni