A ile razy wymieniają darmowo migawkę w jednym egzemplarzu?
Szukaj
A ile razy wymieniają darmowo migawkę w jednym egzemplarzu?
Mocno śledziłem ten temat, bo sam jestem ofiarą akcji serwisowej w d600.Czytało się o przypadkach że niektórzy po 2-3x wysyłali d600 poza gwarancją. Z tego co pamiętam nawet doszło do wymiany na D610. Niech nawet wymienią raz, u mnie po ponad dwóch latach używania D600, dawno po gwarancji, mam praktycznie nowe D600, a gumy już były zmientolone, odchodziły, białe od potu. Do tego trochę klapniec już było. Wymienili mi cały mechanizm migawki, aparat cały został przeczyszczony, w dodatku gumy nowe. D600 wygląda i działa jak nowe. Kurz nigdy mi nie przeszkadzał, chociaż wiem że się sypalo, ale nie robiłem zdjęć żeby ten kurz było widać. Teraz matryca czysciutka jak łza.
Rozumiem, że potwierdzenia tych 2-3 wymian nigdzie się nie znajdzie?
Zawsze pod Ciebie trzeba szukać i udowadniać? Jeśli chcesz sobie czegoś poszukać, szukaj, nie wymuszaj tego na innych. Spędzasz setki godzin na forum, więc możesz przetrzepać wątki o D600. Czasami mógłbyś sobie odpuścić sceptyczność odnośnie wypowiedzi niektórych tutaj osób.
Daleko nie trzeba szukać. Proszę:
Ja przy drugiej wizycie w serwisie dostalem D610.
W moim przekonaniu wymieniaja do skutku, az przestanie syfic lub zmieniaja na D610. Tak przynajmniej rozumie ta akcje serwisowa.![]()
Ja dowiadywałem się u dwóch osób jak wygląda sprawa z D600, nie mieli wymiany na D610, jeden dostał nową migawkę, drugi ma dwa czyszczenia za sobą.
Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 17-03-2017 o 17:52
@nikoniarz sam się robisz mało wiarygodny. Domagasz się od każdego szukania dowodów na swoje słowa, a sam wymyślasz jakieś magiczne zalania o których tutaj nikt nic nie wspominał i nie miał takich problemów z serwisem
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 17-03-2017 o 18:50
Skontaktuj się z nami