Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie upgrade do windows 7

Witajcie.
    jestem przed zakupem laptopa i w sklepach są lapki ale z vista... jak dla mnie ten system jest niezadowalający. Druga rzecz to taka , ze skoro jest już nowszy system to dlaczego nie mieć komputera z nowym. na stronie np komputronika napisane jest ze sprzedają komputer z systemem vista ale za darmo można aktualizować do 7. wszystko pięknie i ładnie ale co gdy np za rok będę formatował dyski i zainstaluje znów viste i bede chciał zrobić upgrade co wtedy? czy bez problemu za darmo będę mógł na nowo aktualizowac?
    pozdrawiam Remik
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Witaj,
    Aktualizacja systemu Windows Vista na Windows 7 nie polega na zainstalowaniu jakiś aktualizacji.
    Sam Windows 7 jest zawarty na dodatkowej płycie, lub partycji ukrytej.
    Więc instalować będziesz mógł bez problemu nawet po roku.
    “Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.”
    Robert Bresson

Moja mała galeria.

Domyślnie

jeśli dobrze zrozumiałem to dostajesz recovery z vista ale poprzez witrynę Microsoftu pobierasz i aktualizujesz system do wind 7. chyba ze coś zle zrozumiałem. http://www.komputronik.pl/index.php/..._4_GB_RAM.html . pod adresem jest prztyklad laptopa ktory ma system vista a za darmo aktualizacja do windows 7

Domyślnie

Aktualizacja jest darmowa. Producent laptopa dośle Ci płytę z win7. Zapłacisz "tylko" za nośnik i koszt wysyłki. I tu tkwi haczyk..... w zależności od producenta laptopa taki nośnik z przesyłką kosztuje od 15 do nawet 30 euro.
    Ostatnio edytowane przez wisa ; 21-11-2009 o 22:19

Domyślnie

a po co ci te buble?
    kup z xp i ciesz się stabilniejszym i szybszym kompem.
    już wyszły błędy w siódemce choc na dobre jeszcze nie zagościła w komputerach, ponoc vista business jest niezła ale juz lapek musi byc kozacki zeby ja ogarnąc jak nalezy.
    im nowszy system tym badziewia tam napchanego, oczywiście mówie o cudnym mikrosofcie.
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

mam viste biznes ma laptopie i w7 na stacjonarce... chętnie zapgrejduję laptopa do w7 tyle powiem
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

rockabilly zawsze bylem zwolennikiem XP zgadzam sie ze to swietny system, ale czas goni do przodu i lepiej miec cos nowszego niz cos starszego o 2 "pokolenia". po pierwsze lapka z XP juz nie znajdziesz, a po drugie jakbym mial wybierac miedzy vista a 7 wole 7. pozdrawiam

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    a po co ci te buble?
    kup z xp i ciesz się stabilniejszym i szybszym kompem.
    już wyszły błędy w siódemce choc na dobre jeszcze nie zagościła w komputerach, ponoc vista business jest niezła ale juz lapek musi byc kozacki zeby ja ogarnąc jak nalezy.
    im nowszy system tym badziewia tam napchanego, oczywiście mówie o cudnym mikrosofcie.
    Ta... Bo XP obsługuje 4 GB RAMu, 64 bity, rozpoznaje pismo i parę innych rzeczy. Pracowałeś na tym systemie chociaż godzinę?

Domyślnie

ja bym się podpiął pod temat bo mam podobną sprawę, ale inne pytanie
    jak się upgradeuje z xp na 7 instalując na tej samej partycji czy:
    1nie usuwa plików i programów, sterowników etc?
    2czy można przywrócić xp jeśli się okaże, że np sterowniki do modemu nie banglają? [niby jest support visty 64, ale jużkiedyś próbowałem w wersji beta innego modemu na win7 i nie działało ] teraz modem mam inny, ale jeśli się okaże że nie działa i będę musiał z tego powodu robić format to bym w to nie wchodził...

Domyślnie

witam, kupiłem w Vobisie stacjonarny z vistą z możliwością aktualizacji do win 7 - dostałem nośnik z win 7 home za darmo (promocja w Vobisie do nowych komputerow). Aktualizacja polegała na swieżej instalacji (Viste dostala katalog windows.old) bez mozliwosci powrotu do visty, z tym ze wszystkie pliki zostały na partycji i całym dysku nienaruszone. Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów