Close

Strona 745 z 1914 PierwszyPierwszy ... 24564569573574374474574674775579584512451745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 441 do 7 450 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Właśnie dlatego zależy. Stare, podrzędne do systemowych szkła są rzeczywiście tańsze. Zależy też jak gęstej matrycy chcesz z tym używać.

Pytanie drugie czy z takimi szkłami warto wchodzić w sonego a nie lepiej kupić jakieś używane canonowe FF? Co z tego sonego tak bardzo Cię przyciąga? Czy dla takich szkieł warto się bawić w adaptery? Jaka jest reszta obrazka który planujesz?
    I czemu nie chcesz LAEA4 i sonominoltek które są obecnie dobre cenowo i pójdą z każda puszką A7 a nie tylko z najnowszymi i najdroższymi jak adaptery canonowe?
    I zasadnicze pytanie - czy potrzebujesz AFu?

Swoją drogą krążyły ostatnio plotki że ma wyjść budżetowa 85tka w tym roku

Hm może by jakieś foto...

(loxia 35)
    Niezła fota

Czy Sony cokolwiek ujawniło jeśli chodzi o podwyżki?

Domyślnie

O kurka, to te adaptery na canona nie dzialają z A7 tylko nowszymi wypustami? W takim razie odpada. A LEAE tylko w wersji 4?

Domyślnie

Co to są nowsze wypusty?

Metabones IV działa z moim a7s, a to stara puszka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Co to są nowsze wypusty?

Metabones IV działa z moim a7s, a to stara puszka.
    Może chodzi o brak detekcji fazy.
    Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Czy ma ktoś wiedzę/doświadczenie z korzystaniem z gwarancji Sony, w przypadku zakupu od osoby fizycznej np. obiektywu, na którego jest jeszcze gwarancja, ale sprzedający przesyła jedynie kopię dowodu zakupu (sobie zostawia oryginał, bo figuruje na nim również np. body). Niby w Sony piszą, że podstawą do korzystania z gwarancji jest oryginał dowodu zakupu, ale i tak do serwisu wysyła się kopię, za Pan Zenek na infolinii informuje, że można na podstawie takiej kopii 'zarejestrować' obiektyw na siebie i wówczas korzystać z gwarancji (pomijając fakt, że to trochę bez sensu, a Pan Zenek był bardzo niepewny informując o takiej procedurze).
    Hehe, napisałem do Sony wyraźnie zaznaczając, że od tego zależy moja decyzja odnośnie zakupu, czy honorują kopię dowodu zakupy, gdy sprzedawca zostawia sobie inny towar z faktury i oryginał faktury. Napisali mi, abym podał numer seryjny i przesłał kopię faktury. Czy doprawdy tak ciężko zrozumieć słowo pisane, czy asekuranctwo i krętactwo firmy?
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Domyślnie

Może nie do końca asekuranctwo i krętactwo. Może chcą po numerze sprawdzić czy to w ogóle z ich dystrybucji jest. Przypominam, że gwarancja jest nieobowiazkowa i w bardzo niewielkim stopniu jest regulowana przepisami. Zatem Ty chcesz się zabezpieczyć to dobrze, ale jak chce to zrobić gwarant to niedobrze.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez łonabefotograf Zobacz posta
    O kurka, to te adaptery na canona nie dzialają z A7 tylko nowszymi wypustami? W takim razie odpada. A LEAE tylko w wersji 4?
    Ta sigma c11 o której wspominałeś różnie działa z różnymi puszkami i różnymi szkłami, w tym różnie nawet z sigmowymi. W ogóle te adaptery mają swoje widzimisie i trzeba dobrze doczytać co dane potrafią z którym aparatem, z jakimi szkłami i jaką wersją oprogramowania własnego (choć niektórzy ulepszają to tylko w kolejnych wersjach adapteru).
    Ja nie mam siły na to wszystko, LAEA4 jest prostym, działającym, systemowym rozwiązaniem (acz też nie idealnym)
    LAEA3 w miarę działa tylko ze szkłami mającymi własny silnik, a dobrze działa na nowszych puszkach (ale oczywiście też tylko z tymi szkłami).

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Może nie do końca asekuranctwo i krętactwo. Może chcą po numerze sprawdzić czy to w ogóle z ich dystrybucji jest. Przypominam, że gwarancja jest nieobowiazkowa i w bardzo niewielkim stopniu jest regulowana przepisami. Zatem Ty chcesz się zabezpieczyć to dobrze, ale jak chce to zrobić gwarant to niedobrze.
    O cholera, uzmysłowiłeś mi że mogę mieć np. sprzęt z USA/Ajzi nie objęty naszą gwarancją:/
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    No w sumie racja. Co prawda chodziło mi o jednoznaczne określenie zasady, jaką stosują. No ale chyba faktycznie posądziłem Sony, bo mam wrażenie (z tego co słyszałem) że idą na rękę w takich przypadkach. Tj. niby piszą, że oryginał gwarancji na być, ale myślę, że nie będą robić problemów, jak dowód zakupu będzie kopią, ale nr seryjny i np. sprzedający im się zgodzi i nie będzie jakiegoś przekrętu z czasem, że ten sam nr seryjny zarejestrowany był znacznie wcześniej jako sprzedany. Może też chodzić o kwestię dowodową, bo jakaś wymemłana kopia faktury, gdzie nie widać dobrze daty zakupu, to lichy nie dowód.
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Domyślnie

Dowód zakupu to nie tylko faktura lub rapagon. Wydruk mejla z RPA czy sklepu wystarczy. W określonych wypadkach wystarczy wydruk z konta. Poszukajcie na stronach UOKiKu, jest tam wyjaśnione co może być dowodem zakupu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja planuję pierwszego A7, i tej puszki dotyczą moje dywagacje z przejściówkami z AF na Canona czy Sony. O Sigmie nie wspominałem bo nic nie wiem o ich adapterze. Podobałby mi się adapter pod EF, bo jasne szkła są tam w dobrej cenie. Zdecydowanie lepszej niż FE, a patrząc na to porównanie 50ek, które linkowałem wygląda że stare szkła to też dobre szkła.

Strona 745 z 1914 PierwszyPierwszy ... 24564569573574374474574674775579584512451745 ... OstatniOstatni