Close

Strona 739 z 1914 PierwszyPierwszy ... 23963968972973773873974074174978983912391739 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 381 do 7 390 z 19131

Domyślnie

Witam dostałem bana, za ogłoszenie, a właściwie zapytanie czy ktoś chętny na szkło. Pisałem to późno w nocy, rano wchodzę sprawdzić długość kolejki, a tu nic, nawet mojego posta. To pomyślałem, że nie poszło moze i napisałem ponownie wcześniej sprawdzając skrzynkę wiadomości by się upewnić że nie zostało skasowane, mialem tylko jakieś informacje o usunięciu postów w zeszłym roku. Usunąłem na wszelki wypadek, może skrzynka pełna (na jakimś forum tak miałem, chyba fr.org) i klepnałem zapytanie ponownie. Zaraz wchodzę i widzę bana, za ogłoszenie w temacie i brak poprawy po upomnienia. Na przyszłość - gdzie te upomnienia są widoczne? Bo poważnie nie zauważyłem.

Jest jakiś spis szkiel, które kryją pełną klatkę, z podziałem np. na takie z AF i bez? Może macie coś pod ręką? Oczywiście ie chodzi mi o bagnet E. Chciałbym zmienić nex6 na a7, i zostałbym jakiś czas z fdn50/1.4 jako jedynym szkłem, więc chciałbym się rozejrzeć w ofercie. Ewentualnie co myślicie o adapterze z AF na canona? Drogie to nie jest. Stosunkowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez łonabefotograf Zobacz posta
    Jest jakiś spis szkiel, które kryją pełną klatkę, z podziałem np. na takie z AF i bez?
    Ja jestem leniwy i korzystam ze spisu szkieł na optycznych, można ustawić interesujący bagnet, a czy AF/MF to można wyczytać w specyfikacji danych szkieł.

http://www.optyczne.pl/index.html?pr...yszukaj&sort=1

A można też tu tylko trzeba wybrać odpowiedni bagnet, wielkość matrycy i co tam potrzeba:

http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?chbLensType=1
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

A jak to jest z szkłami Canona? Adapter za 400pln i do tego każde szkło eos ef? Z tego co rozumiem ef-s jest dla dzieci i kryje apsc. A każdy obiektyw ef pokryje jakotakim ff i będzie działał af? W nikonie af-s były z silnikiem, af były na śrubokręt, canon też ma tak i tak, czy każdy ef ma silnik i śmiga af z adapterem za 400zl?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez łonabefotograf Zobacz posta
    W nikonie af-s były z silnikiem, af były na śrubokręt, canon też ma tak i tak, czy każdy ef ma silnik i śmiga af z adapterem za 400zl?
    Chyba żaden Canon nie miał nigdy silnika AF w korpusie...
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Czyli mogę kupić sobie adapter z AF i jakieśszkiełka eos ef? Jak ten AF działa? Różnie w różnych adapterach czy poziom podobny?

Zapytam też tutaj, bo siedzicie w tych cenach, a wielu z was przesiadało się pewnie z nexa więc jesteście na czasie. Chodzi mi o cenę zestawu Nex 6 + 16-50oss + pokrowiec caselogic będzie łamało regulamin? Ze zbadaniem rynku jest ciężko bo dużo tego na allegro nie ma, w zakończonych też średnio. Myślicie, że za zadbany zestaw 1600zł to uczciwa cena dobra dla mnie i dla kupca? Tą samą zagwozdkę mam z Zeissem 24-70 F4, na allegro tego mało, ceny dosyć różne, moja sztuka jest bez pudełka i papierów, szkło, dekielki i filtr. Myślicie, ze 3500zł można za nie wziąć? Nie chcę sam zrobić się w konia, ale też nie chcę by wisiało na allegro miesiąc w głupiej cenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Chyba żaden Canon nie miał nigdy silnika AF w korpusie...
    Żaden. Nawet, gdy eksperymentowali z AF z bagnetem FD (T80).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Brak miejsca, czy ograniczona ilość znaków w menu wystarcza dla zwięzłych języków takich jak angielski. W przypadku polskiego odpowiednie słowa są dłuższe, więc muszą być skracane, czasem do niezrozumienia.
    Poza tym, polska terminologia w zakresie nowych rozwiązań w sprzęcie foto nie jest ustalona ostatecznie, i często nawet ta sama firma w kolejno wydawanych materiałach (prospekty, instrukcje obsługi) stosuje różną terminologię, zależnie od tego, kto tłumaczył - a czasem faktycznie robią to chyba zupełnie przypadkowi ludzie. Najzabawniej jest wtedy, gdy kto inny tłumaczył instrukcję obsługi, a kto inny menu w aparacie. Wtedy są czasem ogromne rozbieżności. To już jest ogromna fuszerka ze strony producenta czy dystrybutora, że nie zapewni, by robiła to ta sama osoba, i to korzystając z uzgodnionego słownika. A jeśli nawet nie ta sama osoba, to jeśli np. menu aparatu zostało przetłumaczone wcześniej niż instrukcja, to tłumaczowi instrukcji powinno zostać przekazane brzmienie wszystkich pozycji menu tak, by w instrukcji użył tych samych nazw i opisów.
    Miło widzieć, że ktoś rozumie, jak to działa

A odnośnie wcześniejszego posta innego kolegi: różne rzeczy można zarzucać tłumaczom, ale o zamulanie autofocusa bym ich nie posądzał
    N -> L -> S

Domyślnie

Eh, jeśli aparat zamiast "AF OK" po angielsku musi wyświetlić rozwlekły polski komunikat: "Uzyskano prawidłowe automatyczne ustawienie ostrości", to może go to trochę przymulić... ?

Domyślnie

Fajne! Choć poprzednie modelki mi leżały bardziej ;p
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Strona 739 z 1914 PierwszyPierwszy ... 23963968972973773873974074174978983912391739 ... OstatniOstatni