Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Domyślnie

Powiem Ci tak, jedyne czego wiem ze może mi brakować w D5300 to brak śrubokręta, mam 2 obiektywy Helios 44M i penatcon mc 135/2.8 i nie będzie AF. Ale trudno, tylko hobby. Co do łatwego nastawienia parametrów w trybie M to uważam że w D5300 również można to z łatwością zrobić w ciągu sekundy bez odrywania aparatu od oka. FN na iso, na kółku jest czas a po przycisnieciu przycisku od korekty ekspozycji można na kółku zmieniać przeslone. Całkiem fajnie też sobie radzi aparat na automatyce programowej co do hobbystycznych czy rodzinnych wymagań spokojnie może wystarczyć. Skorzystałem dzisiaj rownież z opcji wyzwalania migawki za pomocą telefonu przez WiFi i efekt też super.. Załączam fotkę, wigilia z rodziną. Czego chcieć więcej. Trochę się wali na lewo, ale kompletnie tego nie obrabialem.
    Żona (po mojej lewej) również się pozytywnie podjarala sprzętem.

Domyślnie

@kurako92 pozdrowienia i Wesołych Świąt życzę Tobie i Twojej rodzinie. Fakt, że śrubokręt by się przydał. Można by było używane, starsze i tańsze obiektywy kupić. Ale hobby żeby mogło sprawić radochę to czasami musi kosztować. Ja do kita dokupiłem stałkę 35 mm f/1.8. Myślę, że to nie ostatnie szkło, które dokupiłem

Cytat Zamieszczone przez kurako92 Zobacz posta

Skorzystałem dzisiaj rownież z opcji wyzwalania migawki za pomocą telefonu przez WiFi i efekt też super...
    Ja wyzwalam za pomocą podczerwieni, telefon ma podczerwień to grzech nie korzystać. Ściągnąłem aplikację i smiga aż miło. Jedynie ta aplikacji nikona nie do końca jest dopracowana. Mam problem żeby ja normalnie wyłączyć

Domyślnie

Powiem Ci tak, jedyne czego wiem ze może mi brakować w D5300 to brak śrubokręta, mam 2 obiektywy Helios 44M i penatcon mc 135/2.8 i nie będzie AF.
    Akurat te obiektywy, z tego co wiem, w ogóle af nie mają.
    Więc jedyne co tracisz to pomiar światła.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

brak śrubokręta, mam 2 obiektywy Helios 44M i penatcon mc 135/2.8 i nie będzie AF.
    I tak by nie było w tych szkłach, nawet, jakbyś miał
    Dobrej zabawy i dużo entuzjazmu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta
    @kurako92 pozdrowienia i Wesołych Świąt życzę Tobie i Twojej rodzinie. Fakt, że śrubokręt by się przydał. Można by było używane, starsze i tańsze obiektywy kupić. Ale hobby żeby mogło sprawić radochę to czasami musi kosztować. Ja do kita dokupiłem stałkę 35 mm f/1.8. Myślę, że to nie ostatnie szkło, które dokupiłem

Ja wyzwalam za pomocą podczerwieni, telefon ma podczerwień to grzech nie korzystać. Ściągnąłem aplikację i smiga aż miło. Jedynie ta aplikacji nikona nie do końca jest dopracowana. Mam problem żeby ja normalnie wyłączyć
    Jak wyzwalasz za pomocą podczerwieni? Każdy telefon ma taką funkcję? Mi się ta aplikacja Nikona normalnie wyłączyła i działał dosyć stabilnie.
    Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Akurat te obiektywy, z tego co wiem, w ogóle af nie mają.
    Więc jedyne co tracisz to pomiar światła.
    Jasne, mój błąd, mówiąc o AF miałem na myśli obiektywy typu 50/1.8D które są cenowo przystępne. A mając na myśli heliosa oczywiście chodziło o pomiar światła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antracyth Zobacz posta
    I tak by nie było w tych szkłach, nawet, jakbyś miał
    Dobrej zabawy i dużo entuzjazmu!
    Dzięki dzięki, oby zapał nie opadł, ale już widzę te wiosenne spacery i kilogramy sprzętu na plecach

Domyślnie

I oczywiście ja też życzę wam wszystkim zdrowych i wesołych

Domyślnie

Z apką Nikona to i ja problemu nie miałem... Tyle, że sporo ograniczeń ma i to trochę boli.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Jak wyzwalasz za pomocą podczerwieni? Każdy telefon ma taką funkcję? Mi się ta aplikacja Nikona normalnie wyłączyła i działał dosyć stabilnie.

...
    Ja w Szajsungu S6 mam podczerwień, żona ma hTc M9 chyba i tez jest podczerwień. Natomiast z tego co się orientuję nie każdy dzisiejszy smarfton ma IR. U mnie telefon działa tak jak użył bym pilota. W opcjach wyzwalania migawki wybieram pilot, włączam aplikację i wyzwalam migawkę. Działa to nawet przyzwoicie

Domyślnie

I jeszcze jedno @siemalysy co do oceny zdjęcia to jeszcze raz dzięki, mi też się patrząc przez pryzmat laika podoba, pewnie ma jakieś błędy kompozycyjne ale czy to do końca ważne to nie zdjęcie na konkurs tylko do rodzinnego albumy

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni