Szukaj
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum ale trochę poczytałem go przed wyborem pierwszej lustrzanki. Jakiś miesiąc temu kupiłem właśnie D3300 z 18-105 zrobiłem około 500 zdjęć jestem bardzo zadowolony po przejściu z Canona S5 IS. Za różnicę do D5300 kupiłem statyw, torbę i jeszcze zostało ?. To co zostało będzie jako zaczatek na jaśniejsze szkło.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Ja mogę napisać jedynie dlaczego pozbywam się D7100 i dlaczego spodobał mi się D3400
Mniejszy, lżejszy i zdjęcia takie same, może nawet mniej szumu na wysokich ISO ale to są detale.
Muszę chyba rzucić monetą czy warto dopłacać te 700zł z D3300 do D5300 i czy będzie odczuwalna różnica
Już chyba temat został wyczerpany, zyskujesz punkty AF, ergonomię i gibany ekran. Decyzja należy do ciebie. Ja wybrałem D5300 a analizowalem to 3 miesiące dzień w dzień.
Takie pytanie jeszcze bo nie wiem czy dobrze rozumiem czy AF-P to nowa generacja silnika AF-S po VR II ?
Bo bardzo zastanowiła mnie taka opcja:
>> http://www.mediaexpert.pl/aparaty-ko...-300,id-752757
biorąc pod uwagę tą cenę:
>> http://www.mediaexpert.pl/obiektywy-...d-vr,id-753823
Ostatnio edytowane przez Virtus ; 19-12-2016 o 22:19
To są nowe obiektywy DX, póki co nie ma solidnych testów, na allegro widziałem nówki z zestawów nawet po 700zł.
Z jednej strony prawie cały zakres byłby pokryty z drugiej żonglowanie szkłami, z tego co patrzałem to AF-P są tylko te dwa przedziały ogniskowych a szkoda bo wtedy bym wziął 18-105, ogólnie raczej widziałem pochlebne opinie , że cichy i szybki
Dzisiaj odpakowalem wkoncu tego mojego D5300. Jestem mega zadowolony z aparatu i z możliwości. Polecam. Radzi sobie całkiem nieźle, dużo czytałem na jego temat i bałem się że będzie kicha, ale jest fajnie. Udało mi się nawet cyknac (wg mnie) pierwsza spoko fotkę na święta.
Gratulacje sprzętuŻyczę samych dobrych kadrów i żeby ten pozytywny entuzjazm pozostał jak najdłużej. Fotka całkiem przyjemna dla oka. Nie jestem specem, po prostu mi się podoba
Sam używam od jakiegoś czasu D5300 i jestem jak na razie zadowolony. Czasami mam myśli, że D7100 czy D7200 byłby lepszy, ale nie jestem jeszcze na tyle zaawansowany żeby tego wykorzystać na maksa
![]()
Skontaktuj się z nami