Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50
    ksh
    Gość

Domyślnie

Ja mogę napisać jedynie dlaczego pozbywam się D7100 i dlaczego spodobał mi się D3400
    Mniejszy, lżejszy i zdjęcia takie same, może nawet mniej szumu na wysokich ISO ale to są detale.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Virtus Zobacz posta
    Chyba że wezmę po prostu ...D5300 z nikkorem 18-105 a żona sama z czasem oceni co jej się przyda
    I to jest wg mnie dobry wybór !
    D500 , Nikkor 18-105 ED VR , Nikkor AF-S 200–500 mm f/5.6E ED VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A.Kiton Zobacz posta
    I to jest wg mnie dobry wybór !
    Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum ale trochę poczytałem go przed wyborem pierwszej lustrzanki. Jakiś miesiąc temu kupiłem właśnie D3300 z 18-105 zrobiłem około 500 zdjęć jestem bardzo zadowolony po przejściu z Canona S5 IS. Za różnicę do D5300 kupiłem statyw, torbę i jeszcze zostało ?. To co zostało będzie jako zaczatek na jaśniejsze szkło.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Muszę chyba rzucić monetą czy warto dopłacać te 700zł z D3300 do D5300 i czy będzie odczuwalna różnica

Domyślnie

Już chyba temat został wyczerpany, zyskujesz punkty AF, ergonomię i gibany ekran. Decyzja należy do ciebie. Ja wybrałem D5300 a analizowalem to 3 miesiące dzień w dzień.

Domyślnie

Takie pytanie jeszcze bo nie wiem czy dobrze rozumiem czy AF-P to nowa generacja silnika AF-S po VR II ?

Bo bardzo zastanowiła mnie taka opcja:
    >> http://www.mediaexpert.pl/aparaty-ko...-300,id-752757

biorąc pod uwagę tą cenę:
    >> http://www.mediaexpert.pl/obiektywy-...d-vr,id-753823
    Ostatnio edytowane przez Virtus ; 19-12-2016 o 22:19

ksh
    Gość

Domyślnie

To są nowe obiektywy DX, póki co nie ma solidnych testów, na allegro widziałem nówki z zestawów nawet po 700zł.

Domyślnie

Z jednej strony prawie cały zakres byłby pokryty z drugiej żonglowanie szkłami, z tego co patrzałem to AF-P są tylko te dwa przedziały ogniskowych a szkoda bo wtedy bym wziął 18-105, ogólnie raczej widziałem pochlebne opinie , że cichy i szybki

Domyślnie

Dzisiaj odpakowalem wkoncu tego mojego D5300. Jestem mega zadowolony z aparatu i z możliwości. Polecam. Radzi sobie całkiem nieźle, dużo czytałem na jego temat i bałem się że będzie kicha, ale jest fajnie. Udało mi się nawet cyknac (wg mnie) pierwsza spoko fotkę na święta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurako92 Zobacz posta
    Dzisiaj odpakowalem wkoncu tego mojego D5300. Jestem mega zadowolony z aparatu i z możliwości. Polecam. Radzi sobie całkiem nieźle, dużo czytałem na jego temat i bałem się że będzie kicha, ale jest fajnie. Udało mi się nawet cyknac (wg mnie) pierwsza spoko fotkę na święta.
    Gratulacje sprzętu Życzę samych dobrych kadrów i żeby ten pozytywny entuzjazm pozostał jak najdłużej. Fotka całkiem przyjemna dla oka. Nie jestem specem, po prostu mi się podoba Sam używam od jakiegoś czasu D5300 i jestem jak na razie zadowolony. Czasami mam myśli, że D7100 czy D7200 byłby lepszy, ale nie jestem jeszcze na tyle zaawansowany żeby tego wykorzystać na maksa

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni