Ja mogę napisać jedynie dlaczego pozbywam się D7100 i dlaczego spodobał mi się D3400
Mniejszy, lżejszy i zdjęcia takie same, może nawet mniej szumu na wysokich ISO ale to są detale.
Szukaj
Ja mogę napisać jedynie dlaczego pozbywam się D7100 i dlaczego spodobał mi się D3400
Mniejszy, lżejszy i zdjęcia takie same, może nawet mniej szumu na wysokich ISO ale to są detale.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum ale trochę poczytałem go przed wyborem pierwszej lustrzanki. Jakiś miesiąc temu kupiłem właśnie D3300 z 18-105 zrobiłem około 500 zdjęć jestem bardzo zadowolony po przejściu z Canona S5 IS. Za różnicę do D5300 kupiłem statyw, torbę i jeszcze zostało ?. To co zostało będzie jako zaczatek na jaśniejsze szkło.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Muszę chyba rzucić monetą czy warto dopłacać te 700zł z D3300 do D5300 i czy będzie odczuwalna różnica
Już chyba temat został wyczerpany, zyskujesz punkty AF, ergonomię i gibany ekran. Decyzja należy do ciebie. Ja wybrałem D5300 a analizowalem to 3 miesiące dzień w dzień.
Takie pytanie jeszcze bo nie wiem czy dobrze rozumiem czy AF-P to nowa generacja silnika AF-S po VR II ?
Bo bardzo zastanowiła mnie taka opcja:
>> http://www.mediaexpert.pl/aparaty-ko...-300,id-752757
biorąc pod uwagę tą cenę:
>> http://www.mediaexpert.pl/obiektywy-...d-vr,id-753823
Ostatnio edytowane przez Virtus ; 19-12-2016 o 22:19
To są nowe obiektywy DX, póki co nie ma solidnych testów, na allegro widziałem nówki z zestawów nawet po 700zł.
Z jednej strony prawie cały zakres byłby pokryty z drugiej żonglowanie szkłami, z tego co patrzałem to AF-P są tylko te dwa przedziały ogniskowych a szkoda bo wtedy bym wziął 18-105, ogólnie raczej widziałem pochlebne opinie , że cichy i szybki
Dzisiaj odpakowalem wkoncu tego mojego D5300. Jestem mega zadowolony z aparatu i z możliwości. Polecam. Radzi sobie całkiem nieźle, dużo czytałem na jego temat i bałem się że będzie kicha, ale jest fajnie. Udało mi się nawet cyknac (wg mnie) pierwsza spoko fotkę na święta.
Gratulacje sprzętuŻyczę samych dobrych kadrów i żeby ten pozytywny entuzjazm pozostał jak najdłużej. Fotka całkiem przyjemna dla oka. Nie jestem specem, po prostu mi się podoba
Sam używam od jakiegoś czasu D5300 i jestem jak na razie zadowolony. Czasami mam myśli, że D7100 czy D7200 byłby lepszy, ale nie jestem jeszcze na tyle zaawansowany żeby tego wykorzystać na maksa
![]()
Skontaktuj się z nami