W jakim różnym ?
Szukaj
W jakim różnym ?
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Różnym w sensie ekspozycji -chyba że nie wyrównywałeś ekspozycji pomiędzy obiektywami.
To co dzieje się w tle - mam wrażenie że tam ekspozycja mocno się różni.
Już nie wybrzydzam i spadam - po prostu fotografowanie badylków/myszek ma się według mnie nijak do normalnych portretowych lub półzblizeniowych scen ktore zwykle sa domeną takich szkieł.
Ja czesto robię też człowieków w planie pełnym...
Spadam
Nie wiem , o którą serię zdjęć Ci chodzi, ale wszystkie były właściwie w tych samych warunkach oświetleniowych, robione zaraz po sobie, trudno o bardziej wyrównane warunki, chyba, że studyjne.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Patrzę cały czas na ostatnią serię zdjęć.
Ale uznajmy że mam po prostu zwidy.
W związku z tym przepraszam.
Myślę że właśnie to, biorąc pod uwagę fakt że w Twoim fotograficznym świecie, często masz zwidy, o których często piszesz na forum pod zdjęciami
Cichy a sprawdzałeś powtarzalność i szybkość AF'u w tej sigmie, w ciemniejszych i jaśniejszych warunkach ?
Możesz napisać czy jest szybciej/wolniej/dokładniej w stosunku do popularnej Sigmy 35art ?
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 04-12-2016 o 20:27
Cichy tylko sprawdzaj te sigmy na.nikonie bo w canonie wiadomo, ze lepiej dzialaja.
sprawdzilem na moim d750 i u mnie jest tak:
- w swietle 1.1-1.5lx (mniej juz nie sprawdzalem) spokojnie obie sigmy strzelaja w punkt, nie ma zadnych problemow z ostrzeniem, fokus nie potrzebuje ponownego przejechania calej skali itd. czyli imho dokladnosc podobna
- sigma 35 ostrzy szybciej i to czuc. po prostu pyk i juz mozesz strzealac foty
- sigma 85 nie ma problemow z ostrzeniem, natomiast odbywa sie to nieco wolniej.
Skontaktuj się z nami