Cichy tylko sprawdzaj te sigmy na.nikonie bo w canonie wiadomo, ze lepiej dzialaja.
Szukaj
Cichy tylko sprawdzaj te sigmy na.nikonie bo w canonie wiadomo, ze lepiej dzialaja.
Porównanie z Tamronem VC
https://youtu.be/Gi5vKsPc-Ks
Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A
hmmm a jest sens porownywac takie obiektywy ze soba?
- - - - kolejny post - - - - - -
boczne punkty tez sprawdzilem, oswietlenie jak wczoraj tj. 1,3-1,5 luxa. na bocznych punktach tez jest ok, choc jesli sa b. malo kontrastowe, zdarzy sie, ze 85 przejedzie fokusem w ta i z powrotem, ale chwyci ostrosc.
Takie tam, zapraszam
http://www.canon-board.info/testy-sp...wnanie-104729/
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Fajny test. Możesz go wrzucać - kopię albo założyć temat (jak i o wszystkich innych szkłach). Ma te zaletę ze można go dać na oba fora. No i to co dla kopiowania tekstu jest zaletą - nie odnosi się do szkieł systemowych jest zarazem największą wadą - nie ma porównań do nikkora 1.4 G czy D (jak i do 1.2 L canona).
Założyłem osobny wątek, tylko gdzieś chyba zginął dział z testami ?![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Tak, tamten dział nie miał sensu. Tam testowano jak i pytano o testy. I opisywano wszystko - od plecaków poczawszy po obiektywy. Nie maił za wielu odwiedzin.
Tematy nie zniknęły, zostały przeniesione do odpowiednich działów.
Inne testy jakie dałeś na CB mogą także być tu skopiowane. Polityka tu jest trochę inna - o jednym szkle się pisze w czasami bardzo wielu tematach. A szkoda by taki solidny test przepadł jako link w długaśnym wątku. Jak masz czas i chęci popatrz co tam jeszcze się nadaje.
jak z AF u Was u mnie jest tragedia, w świetle żarowym czasami to nasikam i nawet zdjęcia nie chce zrobić 35 przy niej to rakieta
na d750
a tak a propo moze walne blache ale gdzie przysłona w tym obiektywieobiektyw ponoć ma kołową przysłonę o dziewięciu listkach a ja tam nic nie wiedze przelot i tyle.......
Ostatnio edytowane przez vego07 ; 15-01-2017 o 00:38
Skontaktuj się z nami