Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: D70s a D80

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie D70s a D80

Witam.

Mam pytanko. Czy opłaca się dopłacać jakieś 1000zł do D80 zamiast D70s? Czym konkretnie się różnią oprócz większej ilości punktów AF i większej matrycy w D80?

Ogólnie rzeczą która mnie przestraszyła to wyczytane na allegro "czas synchronizacji z lampą 1/200s". Niewiem czy to błąd czy prawda bo nie moge znaleść tego w opisie na stronie nikona.

Co o tym sądzicie? Opłaca się czy nie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    Witam.

Mam pytanko. Czy opłaca się dopłacać jakieś 1000zł do D80 zamiast D70s? Czym konkretnie się różnią oprócz większej ilości punktów AF i większej matrycy w D80?

Ogólnie rzeczą która mnie przestraszyła to wyczytane na allegro "czas synchronizacji z lampą 1/200s". Niewiem czy to błąd czy prawda bo nie moge znaleść tego w opisie na stronie nikona.

Co o tym sądzicie? Opłaca się czy nie?
    Jak nie dostrzegasz różnic między tymi puszkami, to nie zawracaj sobie głowy dylematami i porównaniami. Po prostu kup najlepszą na jaką Cię stać, a o innych zapomnij do następnych zakupów, bo inaczej zawsze będzieśz miał poczucie, że nie wybrałeś właściwie.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie

david no wlasnie chodzi o to ze dostrzegam roznice i niewiem ktora defacto jest lepsza.

czas synchronizacji z lampa tylko 1/200s oraz slabszy pomiar swiatla/WB i brak czasu 1/8000s w zamian za iso 100 i troche wieksza matryce... poprostu niewiem czy to dobry uklad

Domyślnie

david no wlasnie chodzi o to ze dostrzegam roznice i niewiem ktora defacto jest lepsza.

czas synchronizacji z lampa tylko 1/200s oraz slabszy pomiar swiatla/WB i brak czasu 1/8000s w zamian za iso 100 i troche wieksza matryce... poprostu niewiem czy to dobry uklad
    Lepsza jest D80, bo ma np. w pełni mechaniczną migawkę i stąd ten dłuższy czas synchro z lampą itd. Reszta jak wyżej.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

W D80 wiekszy LCD , wiekszy wizjer , D80 kupisz nowke , D70s ciezko bedzie.
    W laptopie mam czytnik SD a CF nie mam , niby drobnostka ale trzeba targac kabel USB albo czytnik dodatkowy.
    Zalezy co Ci potrzebne , jest jeszcze kilka innych roznic.
    Mi potrzebny duzy wizjer to bez wachania wiekszego zdecydowalem sie na D80.

Domyślnie

pytan bylo mnostwo ... a odpowiedzi bylo jeszcze wiecej .. poszukaj ...
    tysiac zloty roznicy - jak nie produkujesz kasy i nie narzekasz na mala ilosc to pomysl nad nawet d200 - nie mniej jednak za roznice logicznie mozna kupic lampe albo 50 /1.8 + grip + 2 aku i na karte sie jakas znajdzie

lcd wiekszy ? - przecierz On nie slurzy do kadrowania ... przynajmniej ja nie korzystam z lcd. wszystkie zdjecia ogladam na monitorze.

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie

mam zamiar focic w studio - dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej D70s.

Pozatym mam mozliwosc kupic nowke D70s

Domyślnie

jeśli nie potrzebujesz 10mpx i nie drukujesz odbitek pół metra na metr to żadna z funkcji modelu D80 nie spoowduje, że zrobisz technicznie lepsze zdjęcie od D70s. Zwłaszcza do studia - krótszy czas synchronizacji - niewątpliwie zaleta D70s. D80 to tylko ewolucja - w postaci dodatków ułatwiających korzystanie z niego - nie rewolucja...
    Za 1000zł kup sobie dobre szkiełko.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    W D80 wiekszy LCD , wiekszy wizjer
    Wbrew pozorom to naprawdę ważna sprawa. Bawiłem się jakiś czas D70s (sam posiadam D200) i po prostu nie byłem w stanie kadrować w małym wizjerze, bo mi czarna ramka wszystko zajmowała (nie mówiąc o małym podglądzie). Większa rozdzielczość to rzecz wtórna, ale wizjer i dobry LCD znacząco wpływa na komfort użytkowania (np. ostrzenie ręczne).

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów