Close

Strona 142 z 217 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 2164

Domyślnie

Co innego chędożyć
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Przejsciowki sa dwoch typow. Jedna uniwersalna, pozwalajaca po prostu na podpiecie szkla i druga, robiona pod dane szklo, zeby wybierala ramki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Chrzanić megapixels. Buy film. Niech facet oddaje mi siódemkę, ona będzie działać jeszcze moim wnukom jak się kiedyś takowych dorobię.
    To kara Boska Cię spotkała że zamieniłeś M7 na to cyfrowe gó...no...
    A na poważnie to przykro mi że masz taki problem z tymi Leikami.
    Spróbuj jeszcze kilka razy mocniej "kliknąć" obiektywem przy podpinaniu - przy blokadzie ramek czasem to działa. Zdarzyło mi się w Monochrome tak i pomogło.
    Oddaj lepiej te Leike... Dla mnie mały przebieg, brak śladów użycia jest podejrzany - wskazuje ewidentnie na zalanie aparatu.
    I myślę że warto by było gdybyś podał numery seryjne tych korpusów - po co komuś mają CWANIACY (delikatnie mówiąc!) wciskać kit.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Leica M 240 -wydajnoścć na baterii 350 zdjęć według CIPA.
    Hm... To faktycznie "CIPA" bo ja robie spokojnie ponad 700...
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Maciek - przeca Ci kurna pisałem (abo tu abo na AO - nie pamiętam - tu wchodzę zerknąć na szkiełka na giełdzie) kup se Ricoha abo dwa. Dwa lata - dwa Ricohy.
    Się uparł na łajkę.

Edyta prosi dodać, że łajka tyż może być. Ino NOWA.
    Najlepiej pół roku przed wyjazdem celem sprawdzenia. Czyli jesteś w pupie.

Domyślnie

Kara boska to duzo powiedziane, ale chyba z M-ki cyfrowej sie wyleczylem. W przyszlym tygodniu odbieram siodemke z powrotem, w lodowce czeka prawie piec i pol tysiaca nowych matryc bez obawy, ze cos zardzewieje, probowalem byc modern, ale to chyba nie dla mnie. Bawta sie w cyfre jak chceta, zostaje przy sprawdzonych wynalazkach. A na cyfrowego gluptaka wezme sobie chyba x100.

- - - - kolejny post - - - - - -

Samek, a ten caly ricoh ma wizjer? Bo ja na zombie nie ogarniam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Kara boska to duzo powiedziane, ale chyba z M-ki cyfrowej sie wyleczylem. W przyszlym tygodniu odbieram siodemke z powrotem, w lodowce czeka prawie piec i pol tysiaca nowych matryc bez obawy, ze cos zardzewieje, probowalem byc modern, ale to chyba nie dla mnie. Bawta sie w cyfre jak chceta, zostaje przy sprawdzonych wynalazkach. A na cyfrowego gluptaka wezme sobie chyba x100..
    Moje zdanie znasz. Jak ta 7ka jednak do Ciebie nie wróci (wiem,że ma wrócić, ale jak widzisz niczego nie można być pewnym), to dwa aparaty Fuji wydają się dobrą opcją. X100T(S) + XT1(XT10) z 18ka1 i 35ką. Masz trzy podstawowe ogniskowe (28, 35, 50) i dwa nowe aparaty tak samo obrazujące. Cena zestawu podobna do jednej zepsutej lajki.
    Jak 7ka wróci (i dokładnie ją sprawdzisz) , to X100t(S) jest dobrą opcją dodatkową. Może nawet byłby częściej używany
    A jak filmy znoszą prześwietlenie RTG? Teraz wszędzie prześwietlają bagaż i w tak dalekiej podróży, to wiele razy się może zdarzyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    A jak filmy znoszą prześwietlenie RTG? Teraz wszędzie prześwietlają bagaż i w tak dalekiej podróży, to wiele razy się może zdarzyć.
    Bezproblemowo. Poza tym Maciek nie będzie latał i raczej prześwietleń będzie miał mniej niż więcej.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

ISO 400, po przejściu przez lotniskowe RTG około 56 razy, wymaga korekty +1 EV.
    Jakość na ekranie po skanowaniu - ok, a na odbitkach - któż to wie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamouse Zobacz posta
    Cześć,

Od kiedy wyszła Leica M9-P, a zwłaszcza nowa Leica M (240) ceny używanych M9 zaczęły znacząco spadać.
    Widziałem już na serwisach aukcyjnych aparaty w cenie ok 9-10 tysięcy. Nadal nie jest tanio, ale są za połowę ceny nowej.
    Tak się zaczyna 15.01.2014r. roku pańskiego ten wątek.
    Minęły dwa lata i się wydaje, że ładną używkę cięzko dorwać poniżej dychy. Ba, ceny jakby delikatnie wzrosły.
    Ot, takie spostrzeżenie moje
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Tak się zaczyna 15.01.2014r. roku pańskiego ten wątek.
    Minęły dwa lata i się wydaje, że ładną używkę cięzko dorwać poniżej dychy. Ba, ceny jakby delikatnie wzrosły.
    Ot, takie spostrzeżenie moje
    Spostrzeżenie jak najbardziej słuszne
    Dodam od siebie że wszelkie "okazje" zakupu używanej Leiki w Polsce należy traktować z dużą podejrzliwością.
    A już szczególnie należy unikać handlarzy.
    Na tzw. "zachodzie" czesto ludzie sprzedają Leiki w dobrej cenie bo kupili i stwierdzili że to jednak nie jest sprzęt dla nich.
    W Polsce jeśli ktoś już uzbierał na wymarzoną Leike to po to żeby robić zdjęcia a nie sprzedawać za pół ceny po zrobieniu 300 klatek.
    Uszkodzeń często nie widać na zewnątrz - najpopularniejsze to aparaty po zalaniu które z zewnątrz wyglądają jako nowe...
    Polującym na M9 polecam M9-P. Jest nieco szybsza i ma szafirowe szkło z tyłu. Wyświetlacz M9 lubi się porysować...
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Strona 142 z 217 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192 ... OstatniOstatni