Ha, ha, ha, zrozumiałem
Dzięki za cierpliwość![]()
Szukaj
Nie zmienia to faktu, że ów zahacznik lub krzywka, jak kto tam lubi nazywać, fizycznie zahacza dinks na bagnecie i wybiera ramkę. W trakcie tego procesu, dźwignia na korpusie powinna drgnąć i 'wskoczyć' na odpowiednie miejsce, pokazując odpowiednie ramki. A w tej M9-P to się nie dzieje.
Chrzanić megapixels. Buy film. Niech facet oddaje mi siódemkę, ona będzie działać jeszcze moim wnukom jak się kiedyś takowych dorobię.
A tak z ciekawości zapytam, dopłacałeś za -P?
Dzięki Maciek za ostudzenie mojego chwilowego zapału powrotu do L. Patrząc na ładne obrazki zapomniałem o tych wszystkich "urokach" systemu, z powodu których system ów porzuciłem
Buy megapixels not film, bikoz film iz magaupierdliwy on de rołd![]()
Najgorszy to prund jest w bezlustrach.
Może to tylko wina przejściówki?
Bzdura. Leicą robiłem 650 - 670 zdjęć na baterii. W Panasoniku mikro 4/3 prędzej kończyła mi się karta 16gb niż bateria (ponad 900 zdjęć).
Nie. Bo jak podpinam biogon zm bez żadnej przejściówki, to dinks nie pracuje. A powinien.
Proszę Cię uprzejmieLubię jak się inni na moich błędach uczą.
Jest, to prawda. Prawie jak niedziałające cyfrowe aparaty
Nie.
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 28-10-2016 o 14:15
Leica M 240 -wydajnoścć na baterii 350 zdjęć według CIPA.
Podobnie jest w Fuji X-T i Sony A7. W nowszych modelach tych firm nie jest lepiej pod tym względem.
No dobrze, to jaką ogniskową przejściówka podaje aparatowi, jeśli nie jest w stanie jej odczytać z obiektywu M39?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Zgodnie z poniższym:
http://www.kenrockwell.com/leica/m9/specifications.htm
"Battery Life
Leica suggests 400 shots."
A ja robiłem 650. Czyli jak m240 ma 350, to pewnie w rzeczywistości da się zrobić 600. Nie wiem po co komu więcej.
Ah, kilka osób pisało prawie jednocześnie i poprzednie posty umykały uwadze.![]()
Czyli to przejściówkę trzeba pilnikiem "zaprogramować" na określoną ogniskową, i ona już będzie na zawsze przypisana do danej ogniskowej?
A więc trzeba mieć w zasadzie tyle przejściówek, co ogniskowych?
Hmmmmm....
To mogła wymyślić tylko Leica...![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami