A mnie się meliszipak do końca Twoje zdjęcia nie podobają. Ale nie wiem czy mi wypada się wypowiadać no i czy umiem powiedzieć co... Już od tych pierwszych, z Batisów, zauważyłem, że (chyba) obróbka powoduje, że obiekty na zdjęciu są.. brudne? To taki efekt w modelarstwie, jak metoda drybrushingu, czyli zapuszczania czarnej farby w zagłębienia faktury przedmiotów. Nie wiem, czy to jakiś efekt, czy sprawa kontrastu czy zwiększenia czerni. Mam nadzieję, że się nie najeżysz, bo mi tak leżało na języku, ale przecież warto rozmawiać, jak mawia pewien muzyk, którego kiedyś lubiłem a nawet piłem z nim wódkę, a potem przestałem już go tak bardzo lubić
Ale cały czas wychodzę z założenia, że zdjęcia mają się Tobie podobać a nie mnie, więc zapytowywuję w sumie celem uzupełnienia swojej wiedzy, bo sam nie wiem z czego ów uwierający efekt wynika.
Edit. Na czosnku to widać, na siatce koło gumofilców, na tawrzy cyganki i na dłoniach z orzechem, mimo, że dłonie brudne i poczerniałe naturalnie, ale mimo wszystko... to tylko jako przykład by nie być gołosłownym. Ale możliwe, że mam coś ze wzrokiem czy monitorem.
Szukaj

Skontaktuj się z nami