Close

Strona 132 z 217 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 2164

Domyślnie

Kup sobie Sony. Miliony much nie mogą się mylić.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Wiem o tym. Ale z aparatem dzieja sie jeszcze inne historie (problem z bateria, ladowaniem, formatowaniem karty, odczytem kart, szacowaniem ilosci wolnego miejsca na karcie, dlugim mysleniem aparatu) i w poniedzialek jade go sprawdzic z gosciem od ktorego kupilem i ewentualnie zwrocic. Druga moja cyfrowa Leica i z druga jakies historie sie dzieja.
    Przyblizysz te problemy z bateria, ladowaniem, formatowaniem, odczytem i szacowaniem?

Domyślnie

Franek wszystko co kupi, to zepsuje.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Franek wszystko co kupi, to zepsuje.
    Cos w tym jest...

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Przyblizysz te problemy z bateria, ladowaniem, formatowaniem, odczytem i szacowaniem?
    Laduje baterie 2 godziny - aparat mowi, ze 'too low battery'. Laduje trzecia godzine, ladowarka pokazuje ze naladowano przynajmniej 80%, aparat pokazuje, ze jest ledwie ok. 30%. Pusta karta 32gb - aparat pokazuje, ze moge zrobic 200 zdjec (same RAWy, bez JPGow). Formatowanie karty w trybie 'overwrite' trwa przynajmniej 2h i doi baterie do zera. Po wykonaniu zdjecia aparat miga czerwona lampka ok. 16 sekund. Po wcisnieciu 'play' aparat wyostrza obraz tak ok. 10 sek.

A nowka. Ledwie 300 (juz 400) zdjec przebiegu, potwierdzone aplikacja do weryfikacji tych przebiegow, zadnych sladow uzytkowania, rys, czegokolwiek.

Za dwa dni jade ustalic czy to kwestia baterii / ladowarki czy cos z aparatem i jak sie okaze, ze cos nie hula w aparacie, to bede go oddawal. Takie problemy pierwszego swiata.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 22-10-2016 o 19:37

Domyślnie

A nowka. Ledwie 300 (juz 400) zdjec przebiegu, potwierdzone aplikacja do weryfikacji tych przebiegow, zadnych sladow uzytkowania, rys, czegokolwiek.
    Jeśli sam to sprawdziłeś (przebieg) to po tym co opisałeś ewidentnie coś jest nie tak z aparatem.
    U mnie np.formatowanie karty trwa kilka sek. i niezależnie ile procent ma bateria.
    Na karcie 32 GB przy samych RAW możesz spokojnie zrobić duuuużo więcej.
    Po włożeniu pełnej baterii i sformatowaniu karty pokazuje 100%/100% w INFO.
    Zresztą jak to Twoja druga M9 to sam to wiesz jak powinno być.
    Z tym przebiegiem to jeśli sam tego nie sprawdziłeś to te teksty sprzedawców (zwłascza w komisach) to można między bajki włożyć.
    Znam np. jedną Leice która ma przebieg "tylko X" a różnie się realnie o ponad 40.000 zdjęć od rzeczywistego...
    Mam nadzieje że wszystko się zakończy dla Ciebie pomyślnie.
    Pozdrawiam. Piotr
    P.S.
    Jeśłi faktycznie ma mały przebieg i brak śladów używania to jedyne co mi przychodzi do głowy to utopienie korpusu.
    Śladów niby nie ma na zewnątrz ale z elektroniką mogą dziać się cuda.
    Właściwie jedyna opcja jeśli zależy Ci na tej Leice to wysłać do Solms na ekspertyze.
    Ostatnio edytowane przez pioterkow ; 23-10-2016 o 11:45
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Przebieg sam sprawdzilem. O formatowaniu mowilem w kontekscie tego trybu 'overwrite', to nigdy nie trwa kilka sekund, ale tez nie powinno trwac az tak dlugo. A z uwagi na baterie i niemoznosc jej naladowania, nie mam jak nawet teraz sprawdzac aparatu dalej (formatu karty czy upgrade'u softu nie zrobie nie majac naladowanej baterii do 80%, bez drugiego aparatu nie mam jak porownac baterii, sprawdzic czy to moze kwestia karty itd).

Tak wiec jutro jade to zalatwic, najwyzej oddam aparat i odzyskam pieniadze.

Leica miala taki fajny koncept przez kilkadziesiat lat, ktory tak pieknie zostal { można napisać zepsuty } przez te cyfrowki.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 23-10-2016 o 17:37

Domyślnie

O i to jest właśnie problem! W takiej chociażby M6 nie było tyle elektroniki a za to pełna pucha precyzyjnej mechaniki. A teraz prawie dokładnie na odwrót.

Domyślnie

...Leica miala taki fajny koncept przez kilkadziesiat lat, ktory tak pieknie zostal zepsuty przez te cyfrowki.
    A to po jakiego się męczysz z tym s... konceptem i skarżysz? Kup se filmy nie megapixele - widziałem coś takiego w jakiejś stopce
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 23-10-2016 o 17:38

Domyślnie

Film staje sie coraz bardziej fanaberia. To po pierwsze primo. Po drugie primo, wyjezdzam i ciaganie ze soba tyle czasu filmow nie wchodzi w gre. I wreszcie po trzecie primo, ja nie jestem z tych, co to podejda, spokojnie uslala ekspozycje, wyczekaja moment, raz nacisna spust migawki i maja doskonale ujecie. Ja albo nie robie zdjec wcale, albo robie ich od cholery. I do mojego charakteru fotografowania najlepiej jednak pasuje cyfra... Stosunek zdjec, z ktorych jestem zadowolony do odpadow to jakies 100-150:1.

Poza tym, ja nie lubie tych wszystkich technikaliow. A ostatnio jak na wyjezdzie w 4 miesiace zrobilem kilkadziesiat filmow i wrocilem w sierpniu to do dzis nie widzialem zadnego z tych zdjec, a wziawszy pod uwage, ze znowu zaraz wyjezdzam, to tych zdjec pewnie w ogole nie zobacze przed 2019...
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 23-10-2016 o 16:00

Domyślnie

Biedny Maciek... Nie ma skanera... Bo sprzedał.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 132 z 217 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182 ... OstatniOstatni