Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Domyślnie

Kupisz ale będziesz czuł niedosyt i z czasem wymienisz na coś lepszego. Jeśli to ma być do nauki i taka perspektywa Ci nie przeszkadza to ok. Ja bym poniżej używanego one gravity (ok 800zl) nie schodził.
    Co do testu to załóż coś na niego, złap pion poziom i poprostu nim zakreć. Pewnie się zacznie na boki rozchodzic ale im później tym lepiej. Przy rozpędzaniu uważaj żebyś sam go z pionu nie wytrącił.
    D610 | 20 1.8 | 35 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8

Domyślnie

Camrock? Nie i nie. Tylko się zrazisz. Będziesz myślał że coś robisz źle a to sprzęt. Z tanimi stabilizatorami jest taki problem, że mogą posiadać tzw. skoszony gimbal. Polecam zapoznać się z tym filmem. https://www.youtube.com/watch?v=oAbI-w_QBc8 .
    Ostatnio edytowane przez michasacuer ; 14-08-2016 o 21:43

Domyślnie

Świetne porównanie w filmiku. Cam rock robi dobre slidery łożyskowe ( takie że mogą wpaść w piach i błoto a i tak po wyczyszczeniu śmigają jak nowe :P). Co go glida to wiem że czasami ciężko wydać 3 razy więcej kasy na prawie tą samą rzecz ale uwierz mi że różnica w pracy jest kolosalna. A najgorsze co może byc to wkurzanie się na sprzęt podczas pracy kiedy musisz skupić się nad dobrym ujęciem a nie nad tym że źle chodzi Ci glidecam
    Inna perspektywa fotografii i filmu| skynetic
    Nowe studio fotograficzne w Łodzi| piorunstudio.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

A co myślicie o używanym Herkules flycam 3D?

Domyślnie

Jaki masz budżet na stabilizator oraz wagę aparatu z obiektywem?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Mam Nikona D7100 i Sigmę 17-50. Owy Hercules jest w kiepskim stanie wizualnym, ale technicznie jest wszystko OK. Koszt to 280zł. Brać? ?

Domyślnie

Wybacz że tak po czasie odpisuje ale byłem na odludziu na którym nie było internetu. Hmm ogólnie pogadałem z kolegą i wspólnie doszliśmy do wniosku że glidecamy HD są najlepsze ale jeśli miałbyś Herculesa za 280zł ( nawet do nauki , bo to nie jest prosta sprawa kręcić z glidecama lub do "brudniejszej" roboty typu piach czy woda gdzie po prostu HD szkoda niszczyć) to i tak wyjdziesz na plus . Ja bym brał ale pamiętaj że na HD kręci się dużo lepiej i jeśli kiedyś miałbys kasę na niego to warto się zamienić na lepszą wersje Herculesa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Już kupiłem. Kilka godzin spędzonych w garażu i wygląda prawie jak nowy. Co ważniejsze działa bardzo dobrze. Łatwo się go wyważa i pięknie trzyma pion. Fakt - ciężko z tym biegać kilka minut bez przerwy, ale na pojedyńcze sceny nadaje się jak znalazł. ?
    Dziękuję za Twoją opinię, pozdrawiam.

Domyślnie

Super! Tak faktycznie początki są mega trudne, ręka po chwili trzymania aż drży z niemocy ale jeśli będziesz trenował to za każdym razem czas filmowania na glidecamie będzie się wydłużał. Także miłej nauki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michasacuer Zobacz posta
    Camrock? Nie i nie. Tylko się zrazisz. Będziesz myślał że coś robisz źle a to sprzęt. Z tanimi stabilizatorami jest taki problem, że mogą posiadać tzw. skoszony gimbal. Polecam zapoznać się z tym filmem. https://www.youtube.com/watch?v=oAbI-w_QBc8 .
    Teraz mi pokazujesz ten test? Przez rok użytkowania Camrocka VS80 wyrobiłem sobie opinie, że każdy flycam to gówno, a to co widzę, na filmach to jakaś ściema, bo nie dało się tego dziadostwa wyregulować w żaden sposób

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni