Close

Strona 2174 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1174167420742124216421722173217421752176218422242274 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 731 do 21 740 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Zupełnie nie o to mi chodziło w moim wpisie. Nie chodzi mi o to, czy jest kompletny czy nie, tylko o to, że dawno nie pojawiło się nic nowego i atrakcyjnego, co przyciągnęłoby nowych użytkowników systemu i forum zarazem. System stracił dynamikę, więc i nie ma o czym gadać. Stąd zmiana użytkowników forum i zmiana tematyki.
    Żartujesz? Prawda?

No to nie zauważyłeś, że ostatnio chyba większość prezentowanych tu zdjęć pochodzi z obiektywów pozasystemowych. Niezależnie od przyczyn, jakie ludźmi powodują.
    Ten wątek taki był od samego początku. Nie ma to związku z "systemem".

Jest, bo system przestał być rozwojowy. "Cała kupa" ludzi przestała się udzielać, bo przeszła do innych systemów, a dla pozostałych "starych" użytkowników system przeważnie nie ma już zagadek, więc nie ma o czym gadać w kwestiach technicznych.
    [/QUOTE]

Ciekawe skąd masz te info o "całej kupie ludzi". Masz jakieś dane? Bo równie dobrze widać, że pojawiają się w wątku nowi.

Domyślnie

Myslę, że każdy wie, iż może zapytać i na bank otrzyma wyczerpującą i kompleksową odpowiedż.
    Nie sądzę, że ktoś się przestraszył didaskaliami- przeciwnie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

ikit, ale jak długo można gadać o guziczkach i aberracji chromatycznej?

Prawdę mówiąc, ludzie, którzy tylko o tym umieją mówić, są trochę nudni.
    Nie mam nic przeciwko temu, że jakiś wpis "niemerytoryczny" zmusi mnie do jakichś skojarzeń, ruszenia mózgownicą, czy choćby wygooglania czegoś, czego nie wiem.

A jeśli chodzi o to, co piszesz, że w systemie są te różne Touity, Milvusy i inne Otusy, a nikt o nich nie pisze... No cóż, wnosząc po sprzęcie, którym się posługujesz, jesteś człowiekiem zdecydowanie ponadprzeciętnie sytuowanym. Tzw zwykłego człowieka po prostu nie stać na nie, więc jak moźna o nich pisać? I w ogóle cały system "poszedł w cenę" i stał się mniej dostępny dla użytkowników.

Domyślnie

Chciałem zwrócić uwage, ze do pisania o aberracjach itp jest dzial - optyka.
    Oczywiscie tu takie info to jak zbawienie.
    Ale - czy ja sklep prowadzę aby kusić do zakupu nowych szkieł, których i tak nikt
    tutaj nie potrafi wykorzystać ?
    No nie prowadzę.
    Jest cała masa szkieł starych na rynku.
    I nex - chcecie czy nie - jest głównym graczem w tej zabawie.

Ps.
    Dajcie w koncu te testy tych nowości, co to wszyscy chca je miec.
    Nie macie ?
    To kredyt trza brac. Miecia nakarmić trzeba

System chcecie popularyzować ?
    Nie wiem po co ? Dla zysków ? A jakich ?

Pokazać w koncu pora (niezadowoleni z merytoryki wpisów)
    jakies fotki niebanalne. Moze ktos ma żółwika ? No smialo !!!
    Uwielbiamy podwodne foty !!! Sa niedostępne dla ogółu.
    Smialo !!!
    Jedyny kumaty w tym temacie, od którego mozna sie cos dowiedzieć,
    sie pogniewał.
    Wiem. Przejdzie mu.

( Sanczo mowi, ze jak ma jaja, to wczesniej czy pozniej
    chłopina da znowu jakiegos żółwika. I oby miał racje. Bo fajne i niebanalne som. )

Do ręki aparat, szkło i w teren.
    Pozniej błysnąć tu, publicznie - rycerz niech bedzie pierwszy !!!
    fotki, testy, merytoryka. Do przodu !!!

To nie forum językoznawców.
    Foty dawać i te wspomniane foto/cudowne/poczytne/testy.
    Jak nie macie - optyczne itd proponuje.

Dziecinada...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 10-08-2016 o 13:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Korci mnie, by wskazać konkretnie te wyjątkowej urody dróżki w lesie, no ale poniecham, bo każdy ma prawo zachwycać się czym innym.
    O, to chyba o mnie

Apropo nowości, to Samyang 35 f1.2, to kolejny obiektyw w systemie o takiej (albo zbliżonej) ogniskowej. Jest SEL35f1.8, SEL30f3.5, Sigma 30f2.8, Sigma 30 f1.4, Touit 32f1.8 i teraz ten Samyang 35f1.2. Tylko dlaczego nikt nie może wydać jakiejś konkurencji dla Zeiss'a 24f1.8 (który jest standardem 35 mm dla FF)? SEL20f2.8 jest już trochę szerzej, zresztą to już nie ta sama liga co SEL35 i SEL50. Dlaczego skoro Sony nie chce, to żadna z innych firm produkujących obiektywy pod e-mount nie chce tego faktu wykorzystać.
    Z tego co śledzę wątek Fuji, to za chwilę tam będą mieć 23f2 i 50f2, a wcześniej dostali 35f2. W sumie bardzo fajny zestaw i jeśli cenowo będą zbliżone do 35f2, to kto wie, czy nie przejdę na ciemną stronę mocy. Sam już nie wiem, czy warto jeszcze czekać na coś ze strony Sony. Z jednej strony wydali super zaawansowane body A6300, a obiektywy to tylko pod FE. Jakościowo bardzo dobre, ale za chore pieniądze. W sumie wiele mi nie brakuje w obecnym systemie (właśnie jakiegoś standardu 24 mm i przyzwoitego zoom'u wycieczkowego za rozsądne pieniądze), ale wydaje się, że niewiele można już po nim oczekiwać. Chyba, że się mylę i są jakieś zapowiedzi nowości?

Pozdrawiam!

Domyślnie

A tego biadolenia że szkła teraz tylko pod FE to nie rozumiem. Spójrzcie ile stałek apsc wydał taki Canon Fuji daje bo... nie ma FF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birkoff Zobacz posta
    O, to chyba o mnie

Apropo nowości, to Samyang 35 f1.2, to kolejny obiektyw w systemie o takiej (albo zbliżonej) ogniskowej. Jest SEL35f1.8, SEL30f3.5, Sigma 30f2.8, Sigma 30 f1.4, Touit 32f1.8 i teraz ten Samyang 35f1.2. Tylko dlaczego nikt nie może wydać jakiejś konkurencji dla Zeiss'a 24f1.8 (który jest standardem 35 mm dla FF)? SEL20f2.8 jest już trochę szerzej, zresztą to już nie ta sama liga co SEL35 i SEL50. Dlaczego skoro Sony nie chce, to żadna z innych firm produkujących obiektywy pod e-mount nie chce tego faktu wykorzystać.
    Z tego co śledzę wątek Fuji, to za chwilę tam będą mieć 23f2 i 50f2, a wcześniej dostali 35f2. W sumie bardzo fajny zestaw i jeśli cenowo będą zbliżone do 35f2, to kto wie, czy nie przejdę na ciemną stronę mocy. Sam już nie wiem, czy warto jeszcze czekać na coś ze strony Sony. Z jednej strony wydali super zaawansowane body A6300, a obiektywy to tylko pod FE. Jakościowo bardzo dobre, ale za chore pieniądze. W sumie wiele mi nie brakuje w obecnym systemie (właśnie jakiegoś standardu 24 mm i przyzwoitego zoom'u wycieczkowego za rozsądne pieniądze), ale wydaje się, że niewiele można już po nim oczekiwać. Chyba, że się mylę i są jakieś zapowiedzi nowości?

Pozdrawiam!
    Jest manualny samyang 21/1.4 ale pod 1500zł więc bym wolał chyba dołożyć już do tego (używanego) zeissa dla AFu i ostrzenia z bliska

ikit, ale jak długo można gadać o guziczkach i aberracji chromatycznej?

Prawdę mówiąc, ludzie, którzy tylko o tym umieją mówić, są trochę nudni.
    To jest forum fotograficzne. Można pokazać że się nie jest nudnym za pomocą fotografii i swojej wiedzy fotograficznej. W ogóle to jest na tyle ciekawy wątek dlatego że poza technikaliami są jeszcze właśnie zdjęcia, to rzadkie połączenie. Fajnie że co jakiś czas ktoś błyśnie fajną ripostą ale jak wątek przeradza się w same riposty to zaczyna się gubić meritum i riposty powszednieją

PS.
    A jeśli chodzi o to, co piszesz, że w systemie są te różne Touity, Milvusy i inne Otusy, a nikt o nich nie pisze... No cóż, wnosząc po sprzęcie, którym się posługujesz, jesteś człowiekiem zdecydowanie ponadprzeciętnie sytuowanym. Tzw zwykłego człowieka po prostu nie stać na nie, więc jak moźna o nich pisać? I w ogóle cały system "poszedł w cenę" i stał się mniej dostępny dla użytkowników.
    Akurat toui50 to był pierwszy obiektyw jaki mi przyszedł do głowy bo na pewno nic o nim nie było Wiele osób posiada tu nietanie szkła, równie dobrze mogły by to być touity 50...
    A moje sytuowanie jest takie że jeżdżę złomem bo sprzęt foto ma u mnie wyższy priorytet niż samochodziki
    Ostatnio edytowane przez ikit ; 10-08-2016 o 15:22
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    A moje sytuowanie jest takie że jeżdżę złomem bo sprzęt foto ma u mnie wyższy priorytet niż samochodziki
    Jeździsz zoomem?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Pozostając w temacie - fotka z E1018 pt. góry z ludzikiem.

Tomek
    | tohu wawohu |

Strona 2174 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1174167420742124216421722173217421752176218422242274 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów