Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Wojna Kaleczy

Domyślnie

mogę na fejsiku dać linka do twoich zdjęc ?

Domyślnie

Marcin, jasne?
    Im więcej osób zobaczy jak świetna robotę robią nasi rehabilitanci tym lepiej?
    Dziekuje

Domyślnie

„@ hofman - dlaczego tylko do 40-ki ?”

Po czterdziestce będą mogli uczyć, lub wypełniać inne ważne funkcje.
    Od dawien dawna starszyzna miała władzą i z nią się liczono, na razie wszyscy liczą się z pieniądzem, i to jest problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofman Zobacz posta
    „@ hofman - dlaczego tylko do 40-ki ?”

Po czterdziestce będą mogli uczyć, lub wypełniać inne ważne funkcje.
    Od dawien dawna starszyzna miała władzą i z nią się liczono, na razie wszyscy liczą się z pieniądzem, i to jest problem.
    No tak. Jednak na "starszyznę" czterdziecha to jeszcze za wcześnie Sam mam 46 wiosen i uczę się nadal Jak umiesz liczyć licz na siebie Pieniądze też lepiej przeliczać samemu. Niestety czasy takie jak na zaprezentowanych tu zdjęciach. Ważne, że jednak jest nadzieja bo ktoś tym okaleczonym ludziom pomaga.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Chciałbym napisać coś merytorycznego, ale nie umiem. Po prostu świetne! Wracam już kilkukrotnie do tych zdjęć. Bardzo podoba mi się takie operowanie światłem - potęguje emocje.
    "Emotion is really the only thing about pictures I find interesting. Beyond that it is just a trick" - Christopher Anderson<br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofman Zobacz posta
    Świetny, emocjonujący reportaż. Proste kompozycyjnie zdjęcia z wyraźną czernią i bielą na plus.
    Zastanawia mnie to pierwsze zdjęcie, te jaśniejsze plamy to podrapana klisza czy odłamki w ciele?
    Rzeźnia. To straszne że w dzisiejszych czasach rząd nie radzi sobie ze społeczeństwem. Rewolucja przemysłowa już nastąpiła, chyba czas na rewolucję umysłową, więcej pieniędzy na szkolenie niż na wojny debile.
    Przepraszam poniosło mnie.
    Grecy mówią że mają swoją filozofię, to jedna z najstarszych nauk. Dlaczego nie ma o tym w podstawówce. A psychologia? Też powinna być w podstawówkach, i kończyć się w wieku czterdziestu lat.
    Dzieki

Odnosnie wojny to nie jest do końca jak piszesz ale to długi temat.
    Rząd na Ukrainie sam nie radzi sobie ze sobą - to jest najgorsze.

Cytat Zamieszczone przez PiciuD300 Zobacz posta
    Zdjęcia zrobione z wyczuciem, nie emanują okaleczeniami, a jednocześnie zmuszają do refleksji. Zrobione z zachowaniem godności i człowieczeństwa bohaterów reportażu. Gratuluję i życzę sukcesów.
    Dziękuje.

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    No tak. Jednak na "starszyznę" czterdziecha to jeszcze za wcześnie Sam mam 46 wiosen i uczę się nadal Jak umiesz liczyć licz na siebie Pieniądze też lepiej przeliczać samemu. Niestety czasy takie jak na zaprezentowanych tu zdjęciach. Ważne, że jednak jest nadzieja bo ktoś tym okaleczonym ludziom pomaga.
    Ochotnicy dostają około 150 - 300 zł miesięcznie za bycie na froncie - każdej nocy trwają walki.
    Wspaniałą robotę robi fundacja Dobry Brat - sami zbierają pieniądzę, robią wszystko po kosztach, a na dodatek rehabilitanci to wolontariusze - świetna ekipa.
    Każdy może pomóc - info na blogu

Dziekuje wszystkim
    Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 17-07-2016 o 18:38

Domyślnie

Wracałem do tego reportażu kilka razy i odkładałem napisanie komentarza, żeby nie przesadzić z oceną.
    To jeden z lepszych reportaży które widziałem w ostatnim czasie... i na tym w sumie mógłbym skończyć.
    Trudny temat, chyba pod każdym możliwym względem. Fotograficznym, społecznym, graficznym. Jest tutaj mocny przekaz, są emocje, jest historia, czy może wiele historii i jest miejsce na refleksję. Sposób przedstawienia fotograficznego wciąga oglądającego, gra światłem i cieniem pomaga wydobyć kwintesencję kadru, a jednocześnie pozostawia miejsce dla wyobraźni, dla własnych refleksji. Jednocześnie, mimo tematu, zdjęcia nie odpychają epatowaniem krzywdą, dramatem i "mocnymi" widokami. Starczy kadzenia. Na pewno do tego reportażu jeszcze wrócę.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Wracałem do tego reportażu kilka razy i odkładałem napisanie komentarza, żeby nie przesadzić z oceną.
    To jeden z lepszych reportaży które widziałem w ostatnim czasie... i na tym w sumie mógłbym skończyć.
    Trudny temat, chyba pod każdym możliwym względem. Fotograficznym, społecznym, graficznym. Jest tutaj mocny przekaz, są emocje, jest historia, czy może wiele historii i jest miejsce na refleksję. Sposób przedstawienia fotograficznego wciąga oglądającego, gra światłem i cieniem pomaga wydobyć kwintesencję kadru, a jednocześnie pozostawia miejsce dla wyobraźni, dla własnych refleksji. Jednocześnie, mimo tematu, zdjęcia nie odpychają epatowaniem krzywdą, dramatem i "mocnymi" widokami. Starczy kadzenia. Na pewno do tego reportażu jeszcze wrócę.
    Dziekuje
    Dla mnie brakuje troche klatek, żeby ten materiał bym kompletny - wciąz nad nim pracuje.

Raz jeszcze dzieki za słowo

Domyślnie

Nie widać zdjęć - dość szybko
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12