Ja teżJednak czasami nie mam na to wpływu i tak w moich rękach znalazły się te ADATy. Większość pracuje 24/7.
Szukaj
Ja teżJednak czasami nie mam na to wpływu i tak w moich rękach znalazły się te ADATy. Większość pracuje 24/7.
Bardzo podzielone zdania. I wciąż nie wiem co kupić. Adaty bardzo korzystnie wychodzą stosunek możliwości-cena. A pod względem szybkości, "polityki pracy" który najlepiej wypada ?
loockas mówisz że chwalisz sobie Adaty ?
a ten OCZ to dobra firma ?
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...cyfikacja.html
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 14-05-2016 o 14:34
Mam Adatę SP900 w laptopie żony, SX900 w służbowym. Do tego 2x SX900 w komputerze, który służy jako "wyświetlacz wykresów" w pracy i działa 24/7. I chyba też 2x SX900 mam zamontowane w rejestratorze CCTV, który też oczywiście pracuje 24/7. Na awaryjność nie moge narzekać. Wydajność trudno mi ocenić, bo nie jestem onanistom cyferekNasi serwisanci uważają, że SandForce jest średni i lepiej wydać kasę na Marvella (np Crucial). Ja zaryzykowałem, bo akurat Adaty leżały na sklepie i póki co nie mam na co narzekać. Zaznaczam tylko, że chodzi o te dwa modele. SP550 który kupiłem wraz z laptopem w X-KOM, padł po 3 miesiącach. Wymienili bez marudzenia na Samsunga.
Panowie, chciałbym kupić msata SSD to lapka, znaczy zamienić na większy, w okolicach 250GB i pytanie jakie firmy rozpatrywać
mam plextora - nie narzekam
ale może jak już kupować to coś lepszego - co polecacie??
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Czesc.
Mam SSD Samsunga 850 Evo, bardzo szybki, 256GB, na plus 5 lat gwarancji, koszt ok.400pln, jak ma być taniej to polecam SSHD - 500GB HDD + 8GB Flash. Troszkę wolniejszy, koszt ok 240pln.
Pozdrawiam
uzywam crucial'a (nie mSata) i polecam - nie widze sensu wydawania na jakies mega drogie dyski do uzytku domowego
na pewno nie pchalbym sie w hybrydy - ssd to ssd, chocby z nizszej polki
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Crucial to micron i jest to czołowy producent pamięci, obecnie jeszcze samsung, Philips & Lite-On ( plextor ) i Toshiba po kupnie OCZ, mają najbardziej zaawansowane układy do dysków ssd zwłaszcza w cenach jakie nas interesują.
Uff, cruciala właśnie kupiłem, czekam na weekend żeby system przenieść
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
A czym te cruciale między sobą różnią? Bo widzę tam 2 serie...
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
BX nie posiada zaawansowanych wlasciwosci serii MX, takich jak np, sprzetowe szyfrowanie
roznia sie takze predkosciami odczytu/zapisu
to tak na szybko
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Skontaktuj się z nami