Szukaj
RAW 24mm
Co tu dużo gadać...bardzo dobry kompakt. A mówię to dlatego, że sam taki posiadam![]()
Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików
Co wcale nie znaczy, że nie jesteś obiektywny.A aparacik faktycznie jest miodzio, do tego można go zawsze mieć przy sobie, jak komórkę. I komórka może mieć kiepski aparat.
ps. mówiła pani w szkole żeby nie zaczynać zdania od "i". Długo się do tego stosowałem, wracają stare nawyki.![]()
Cześć
Szukam czegoś wakacyjnego, w miarę niewielkiego, na niezobowiązujące fotografowanie spacerowo-rodzinne. Przebrnąłem przez wątki na forum, jestem po sesji porównawczej w sklepie i w kategorii "2 tysiące złotych" pojedynek RX100mkII - Canon G7X zwycięża Canonza przyjaźniejsze menu i dotykowe ustawianie AF.
Juriko, chciałem zasięgnąć Twojej porady. Gdzieś w połowie tego wątku wspominałeś o folii/szybce ochronnej. Zamierzam nosić aparat w kieszeni, plecaku, może na rowerze, może nad morze, generalnie raczej nie będzie miał lekko, a z moim pechem do elektroniki na pewno coś mu się staniei pewnie wypadałoby go jakoś zabezpieczyć. Na lustrzance mam Larmor i sobie chwalę, niestety nie widzę jego odpowiednika dla G7X. Jedyne co znalazłem na alle, to taki noname. Możesz polecić coś innego? Jak działa dotyk przy takim szkle?
Aku zamiennik - Newell, Fotoenergia, Premium Gold - takie marki znajduję w internecie, to wszystko jedno?
O czymś jeszcze powinienem pomyśleć?
Takie szkiełko kupilem.Czyli takie jakie sam znalazłeś.To nie folia, prawdziwe szkło, dotyk działa bez zmian. Zamienniki bierz jakie ci wpadną w ręce. Moje Newell i Fotoenergia na razie działają jak oryginał.
Ostatnio edytowane przez Juriko ; 21-06-2016 o 00:10
Stuknąłem dziś aparatem o kant stołu ratując go przed spadnięciem z niego. Brzeg szkiełka lekko się wyszczerbił. Może i ono jest twarde, ale jednocześnie jak widzę kruche.
Szkiełko mogłoby być trochę mniejsze, wówczas uderzenie szło by na plastikowy obły rant ekraniku.
Skontaktuj się z nami