Tak na wszystkich 4 .. Ale wszystkie z jednego okresu maja po 2 lata
Zrestartowałem teraz ładuje przez aparat.
Ile powinien zrobić zdjeć na akumulatorze ?? 250??
Szukaj
Tak na wszystkich 4 .. Ale wszystkie z jednego okresu maja po 2 lata
Zrestartowałem teraz ładuje przez aparat.
Ile powinien zrobić zdjeć na akumulatorze ?? 250??
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-06-2016 o 17:09
Na początku wskazują 100% naładowania i w ciągu jednej krótkiej sesji spada im do zera po kilkudziesięciu zdjęciach? Może rzeczywiście ta ładowarka nie doładowywuje, to się dowiesz po tym ładowaniu aparatem. W pełni naładowany aku powinien jednak starczyć na te kilka godzin zabawy i z 300 zdjęć w tym czasie..
Ale jak nie zmieniałeś nic w ustawieniach to się samo pewnie nie przestawiło na wyczuwanie pilota i wyjście z trybu samolotowego...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Raczej to po włożeniu bardzo szybko po kilku zdjęciach już jest dwadzieścia pare procent ...
Nie chcę Cię martwić, ale chyba masz spsuty aparat. Ostatnio zrobiłem sesję A7RII (ten sam akumulator), ponad 350 zdjęć nie licząc skasowanych, włączona stabilizacja, LCD w ustawieniu "słoneczny dzień", do tego sporo przeglądania, zmiany ustawień (aparatu używały też osoby mające coś takiego po raz pierwszy w ręku), praktycznie nie wyłączałem aparatu pomiędzy zdjęciami. W sumie jakieś 4-5 godzin, z 81% na początku zrobiło się 19% już po szybkim, ostatecznym przejrzeniu zdjęć. Akumulator młodszy od Twoich, ale też na pewno ma ponad rok. Owszem, miałem tryb samolotowy, wyłączone zdalne sterowanie, ale mimo wszystko pobór był spory...
Jeśli aparat masz na gwarancji, ślij do CSI: https://e-csi.pl/
Kontynuując temat pięknych pań: Lola
Jest po gwarancji .. Na razie po restarcie cię bawię zrobiłem 60 zdjeć połowa FE28 i jest 95%. Może jakaś aplikacja zjadała mi prąd.
Nigdy nie przeglądam zdjeć w aparacie. Nie kasuje. Uważam ze jeśli nacisnąłem spust - to warto to zobaczyć w komputerze.
Nie przestawiam nic w menu gdy już robię zdjęcia .. Mam ustawiony i tyle nie chce sie zastanawiać nad aparatem ale nad zdjęciami
Ooooo za stówę pod tym adresem jest pełna diagnostyka aparatu ... Genialne
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-06-2016 o 20:44
zrobiłem 100 zdjeć i mam 87%
Bawię sie czujnikiem teraz bo już myślałem ze to może jak nosze aparat w ręku to sie ciagle przełącza
Myślałem ze jak aparat idzie spać to wzbudzamy go "spustem" a u mnie wystarczy machnąć przed czujnikiem ręka i już jest w gotowości. Ja idąc po świecie mam aparat zawsze w dłoni pasek obwiązany w nadgarstku. Czyli ciagle on sie włącza i wyłącza ... I bateryjka .. Chwila takie przełączania i mam 80% ... 79% ... 78%
Czy można przełączanie wizjer/monitor podpiąć pod klawisz funkcyjny?
77%
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-06-2016 o 21:18
Gdzie ?? Nie ma pod f3 ja mam A7 pierwszy
Skontaktuj się z nami