Daję kolor, ale wyblakły.
- Baco, macie wrzątek?
- Mom, ino zimny.
Szukaj
Daję kolor, ale wyblakły.
- Baco, macie wrzątek?
- Mom, ino zimny.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
A, no to i Twoje, mlekiem co prawda, ale szczerze.![]()
Snoblesse oblige:
No wiesz, koty lubią mleko...
Snoblesse oblige:
Ciekaw jestem jak by wypadło porównanie ostrość/kontrast na f1,8, soniaczek ma pewnie lepsze powłoki, nawet w kitach są obecnie całkiem przyzwoite w porównaniu do pleśniaków;p
Ja w temacie 50tek jestem cały czas jak ta kuleczka we fliperach która odbija się między czterema punktami;p (oprócz 3 50tek sonego jest jeszcze najnudniejsza czyli pozostanie przy samych cv40+rollei50)
Z 70-300 fajny obrazek za toFE50 czasem fajnie a czasem lipa... W zasadzie chyba jeszcze nie widziałem zdjęcia z FE50 które by mnie zachwyciło tak jak wiele z FE55 czy loxi50. Natomiast przeciwko powolnemu AFowi bym pewnie nic nie miał jakby był zawsze celny.
A ja słyszałem że wbrew obiegowej opinii nie powinny go pić
(24-70)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Już chyba wiem o co chodzi z tą niecelnością AF. Dwie sprawy:
1) trzeba poczekać, aż obiektyw całkowicie przestanie się ruszać. Bywa tak, że aparat już potwierdza ustawienie ostrości, a obiektyw jeszcze przez króciutką chwilę "dociera" do właściwej pozycji. Jeśli naciśniemy spust o tę chwilę za wcześnie, zdjęcie będzie trochę nieostre. Najczęściej to występuje w okolicach MFD, co prowadzi nas do:
2) mam wrażenie, że w niektórych przypadkach aparat z tą 50 potrafi potwierdzić ostrość poniżej MFD. W ogóle ostrzenie z bardzo małych odległości jest wolniejsze (zdecydowanie) i mniej pewne - ale tu nie mogę zrzucać winy tylko na obiektyw, bo nie sprawdzałem ze statywu, a z ręki wiadomo - GO jest malutka.
Jeszcze SEL70300. Gdyby ten dawał kiepski obrazek, to już byłby skandal
Skontaktuj się z nami