Close

Strona 8 z 1914 PierwszyPierwszy ... 67891018581085081008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Po taką cholerę:
    To jest naprawdę ekstremalny przypadek dla ułamka zdjęć, no i zależy też od sprzętu.
    W nexach nie jest aż tak tragicznie http://www.youtube.com/watch?v=nZWo8DY6Zoo
    Aby wszyscy byli zadowoleni to po prostu powinien być wybór rodzaju migawki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ciekawe, czy szkła z M będą na tym przyzwoicie pracowały (nie ma żadnych info o mikrosoczewkach na matrycy, więc duże prawdopodobieństwo, że im dalej od centrum kadru, tym będzie większa tragedia...).
    Po części odpowiedź zawarta jest w tym teście <<klik>> Jest tu dość pokaźna lista obiektywów testowana lub raczej przestrzelona na A7 i niestety dla tych których stać na tak drogą optykę szału nie ma. Być może na A7r będzie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 20-10-2013 o 20:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    poważnie w nexach jest migawka mechaniczna?
    masakra a po jaką cholerę? (swoją drogą gdzie ona w takim razie jest? jak zdejmujemy szkło to matryca jest widoczna a powinna być zasłonięta migawką w takim razie)
    Zrób zdjęcie swoim nexem - co słyszysz?
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Przy cenie a7 ten olympus e-m1 wygląda trochę jak wiejski przygłupek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    A to tego dźwięku nie można wyłączyć?!

A serio - w bezlusterkowcach migawka jest stale otwarta, bo potrzebne jest to do celowania. Zamyka się tylko na czas zdjęcia i potem znów otwiera.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Przy cenie a7 ten olympus e-m1 wygląda trochę jak wiejski przygłupek
    Faktycznie cena nie jest najgorsza <<klik>>

Domyślnie

Można zamawiać w przedsprzedaży: store.sony. Tu już ceny mniej przyjazne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    w f3 jest dzwięk ale zdecydowanie cichszy niż to co na filmiku więc uznałem to za prace przysłony
    Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A to tego dźwięku nie można wyłączyć?!

A serio - w bezlusterkowcach migawka jest stale otwarta, bo potrzebne jest to do celowania. Zamyka się tylko na czas zdjęcia i potem znów otwiera.
    hmm ale wydaje mi się że jak robiłem zdjęcie bez obiektywu to nie widziałem migawki tam(głowy nie dam ale tak mi się wydaje)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Porownujesz dzwiek na zywo z tym nagranym czyli nie wiadomo jakim w rzeczywistosci ale to juz ot sie robi.
    Migawka jest, na 100%
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

mateo,

Tu: http://youtu.be/JRbtWZ08x9U jest mój filmik (z prędkością 0,125x) z otwarcia migawki na 1" w Samsungu NX100.
    (Musiałem założyć adapter do Nikona, bo Samsungi mają czujnik zamontowania obiektywu i nie pozwalają wyzwolić migawki gdy jest pusta dziura).

Widać wyraźnie, że migawka (tu wyzwolona samowyzwalaczem) zamyka się na ułamek sekundy przed zdjęciem, potem otwiera (na 1 s), potem zamyka, i pozostaje zamknięta przez dłuższą chwilę - choć w rzeczywistości jest to ułamek sekundy - i otwiera się ponownie.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 8 z 1914 PierwszyPierwszy ... 67891018581085081008 ... OstatniOstatni