Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Oberwiesenfeld

Domyślnie

Jezusie... Wzialem i zdjecie pokazalem a tu priorytety (ktore nimi nie sa) i Elliot Erwitt... ja tez nie jestem adwokatem kolegow 2pompony, ale jego post odnosil sie do zdjec na tym forum, podobnie jak post kolegi nbogdan- w 99,999% (moje wlasne obliczenia) pstryka ktos zdjecia, "baby na rowerze" albo "chlopa z geba krzywa na rowerze przed zakladem pogrzebowym" i sie zaczyna uczona dyskusja innych fotografow, co to w swoim portofolio cala mase "chlopow z krzywymi gebami" maja: "geba troche za krzywa", "zaklad pogrzebowy bym nieco bardziej z boku" "na rower wiecej swiatla" "ale poza tym gicio" etc... I gdzie tu Elliot?
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Ja w każdej chwili mogę skończyć dyskusję, ale w sumie nie ja ją zacząłem (jeśli mnie pamięć nie myli to w pierwszym moim poście odniosłem się do Twojego zdjęcia) a Ty temat ciągnąłeś więc myślałem, że nie masz nic przeciwko temu. Mnie nie boli jak ktoś bez ogródek mówi o słabych zdjęciach, że są do kitu. Chwała mu za to. Nie piszę o Tobie, ale o innym koledze który ma przykry zwyczaj uogólniania i nieliczenia się ze zdaniem innych. Po co czynić takie rozgraniczenia i wrzucać streetowe wtyki do co drugiego tematu? To samo co kolegom przeszkadza w niedorobionym streecie razi w architekturze, sporcie, bjuti czy krajobrazie. No, ale jak przeżyć dzień bez podnoszenia komuś ciśnienia i wgniecenia adwersarza w ziemię? Kończę OT i przepraszam za śmietnik. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 17-05-2016 o 11:14

Domyślnie

Zdjęcie mi się podoba, bo jak to Polakowi, podoba mi się to, co już raz widziałem.

Dlatego uważam, że nie potrzebujemy malarzy, tylko studentów, którzy pieczołowicie odmalowują obrazy mistrzów, bo wszystko już namalowano. Od siebie dodadzą, jakiś szczegół albo rozszerzą paletę barw.

I reżyserów, bo wszystko już nakręcono. Wystarczą zdolni operatorzy kamer, którzy nakrecą drugi raz taki sam film, jak powstał wcześniej, w niektórych ujęciach ustawiając kamerę pod innym kątem.

I pisarzy, bo...

Jest jeden tu użytkownik, który w co drugim temacie musi wykrzyczeć swoje "Balcerowicz musi odejsc", a zrozumienie tematu ma, jak Lepper ekonomii i równie ważkie argumenty. A Wy dajecie się wkręcić w te dyskusje napędzając działania wypełniające definicyjne ramy trollingu. Nie warto.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Drogi czarnuchu, nie uwazam twoich podobnie jak i innych kolegow uwag za niepotrzebne, zasmiecajace czy w innych sposob mi zycie uprzykrzajace. Wszystkie czytam z uwaga i staram sie z nich cos dla mnie waznego zapamietac. Gdybym chcial jedynie pochwaly slyszec to pokazywalbym zdjecia mojej zonie jedynie. Podobnie z uwagami dotyczacymi moich postow "w sensie ogolnym" ze uzyje zwrotu w tym threadzie raz juz zastosowanego. pzdr
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lipalipski Zobacz posta
    ...A Wy dajecie się wkręcić w te dyskusje napędzając działania wypełniające definicyjne ramy trollingu...
    Tak po prawdzie to Ty dajesz się najbardziej wkręcać (vide Twój wątek molochowy Co do tamtych przepychanek odnośnie obiektywu to faktycznie ma mydło po prawej i mimo, że nie jestem w temacie to odnalazłem dwoma kliknięciami na amazonie kilka polecanych książek traktujących o architekturze i kompozycji, nawet nagradzanych )

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Drogi czarnuchu, nie uwazam twoich podobnie jak i innych kolegow uwag za niepotrzebne, zasmiecajace czy w innych sposob mi zycie uprzykrzajace. Wszystkie czytam z uwaga i staram sie z nich cos dla mnie waznego zapamietac. Gdybym chcial jedynie pochwaly slyszec to pokazywalbym zdjecia mojej zonie jedynie. Podobnie z uwagami dotyczacymi moich postow "w sensie ogolnym" ze uzyje zwrotu w tym threadzie raz juz zastosowanego. pzdr
    @Sufenta, pisząc o śmieceniu miałem na myśli streetowy OT. Wiem, że krytykę przyjmujesz z klasą (tyle, że ja nawet nie krytykowałem Twojej pracy, bo mi się spodobała, tylko zwróciłem uwagę na zdjęcie gdzie moim zdaniem zrobiono to jeszcze lepiej). Ja ogólnie nie chciałbym w swoim wątku zdjęciowym dyskusji przeniesionej z innych wątków. Sam się do tego przyczyniłem więc już się zamykam. Pozdrawiam.

Domyślnie

Patrząc na mój wątek streetowy to chyba jednak nie.

Wątek molochowy to taki teścik, żeby swojej opinii nie budować na jednym temacie,chcialem sprawdzić, jaki będzie sposób argumentacji. I to koniec.

Także przepraszam i już milczę.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Nie powinienes byl pisac, Czarnuchu, ze ktos cos lepiej zrobil- teraz "nie chcem ale muszem" raz jeszcze do M jechac.

Domyślnie

O, jak się pięknie dyskusja rozwinęła! Widzę, że boli niektórych jak się prawdę powie nawet żartem, oj boli...

Ale mam pomysł, jak temu zaradzić, poważnie. Jak odebrać mi całkiem argumenty? Zacznijcie robić takie zdjęcia, żeby wszystkim buty pospadały z zachwytu! To proste. Zasypcie forum takimi zdjęciami streetowymi, które przyćmią wszystko! Pokażcie mi, w jakim tkwię błędzie!

Błagam, tylko nie wylewajcie tony słów... Pokażcie obrazki świadczące o tym jak bardzo się mylę. Przekonacie mnie wtedy.

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Oto obrazki:

http://www.dirtyharrry.com

http://www.martinparr.com

http://www.brucegilden.com

http://www.johnfreephotography.com/s...graphy-mobile/

I uwierz w końcu, że może być krzywo, nie ostro, blado, na pozór niechlujnie, a jednak genialnie...

Domyślnie

@chory chyba nie o to chodzilo 2pomponom- "zacznjcie robic" mialo znaczyc "zacznijcie robic, drodzy forumowicze". Chyba, ze Martin Parr to ty- zartowalem: Martin Parr to ja. Bo jak o tej pory na forum jest kzywo, blado i niechlujnie- bez genialnie.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 17-05-2016 o 14:17

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów