Cześć, jestem od niedawna posiadaczem a6000 i na samym początku chciałbym przywitać się z innymi użytkownikami
Jestem amatorem i dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią i a6000 jest moim pierwszym pół-profesjonalnym aparatem.
Na razie robię zdjęcia kitowym obiektywem, ale już rozglądam się za powiększeniem arsenału i mam od razu pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników. Szukam obiektywu do portretów i zastanawiam się nad heliosem, klimat zdjęć jest niesamowity i wydaję mi się, że taki manualny obiektyw dobrze nadaje się do nauki. Po pierwsze, to macie do polecenia jakiś konkretny adapter do przymocowania heliosa do mojego a6000? Macie jakieś rady przy szukaniu tego obiektywu? Wiem, że jakość w zależności od sztuki może znacznie się różnić, na allegro jest dużo aukcji, ale nie wszystkie mają sample, czy lepiej o nie prosić czy można brać w ciemno? Czy da się powiedzieć, że któraś wersja 44-2,3,4,5 itp lepiej nadaje się do portretów? Może ktoś zna dobrze temat i chciałby podzielić się linkiem z allegro jakiejś dobrej sztuki?
A na razie chciałbym dać kilka moich zdjęć do oceny bardziej doświadczonych użytkowników
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami