Close

Strona 1977 z 2397 PierwszyPierwszy ... 977147718771927196719751976197719781979198720272077 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 761 do 19 770 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Żaden z nich nie nadaje się do krajobrazu, ponieważ nie wystemplował drutów.
    Ja się zastanawiałem czy kota nie wkleić a nie druty stemplować W końcu krajobraz bez kota to nie krajobraz.

Mirrorless Rumors i Sony Alpha Rumors zapowiedziały obiektywy AF od Samyanga - do Sony FE: 1,4/50 i 2,8/14.
    14 2,8 z AF? Tylko przyklasnąć, wreszcie AF w Samayangach. Oby tak dalej a wizjer będzie w mojej puszce zbędny. Tylko ciekawe jak z ceną będzie.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Obawiam się, że, sądząc po ostatnio wypuszczonych przez Samyanga obiektywach bez AF, ceny mogą być zupełnie chore. Samyang makro 2,8/100, optycznie nie rewelacyjny i pozbawiony w wielu mocowaniach nawet przysłony automatycznej, jest droższy od Tamrona makro 2,8/90 USD VC (poprzednia wersja).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Przyznam że te zakręcone kwiatki są nawet sympatyczne ale... musi być tam chociaż jeden element ostry.
    Z tym "ostro" - to ja mam odwieczny problem.
    Wadę wzroku mam chyba hehe

i
    ...niestety niekoszerne tak do końca...

Domyślnie

Te są super.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 03-05-2016 o 14:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Z tym "ostro" - to ja mam odwieczny problem.
    Wadę wzroku mam chyba hehe
    A ostrzysz z ręki czy ze statywu? Jak z ręki to wiem po sobie że trudniej trafić na pełnej dziurze. Spróbuj przymknąć o działkę, dwie będzie łatwiej. Rozmemłanego tła nie stracisz. Ten ślimak mimo nieostrości świetny! Powiedziałbym że akurat tu ta nieostrość pasuje.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

D90 - bardzo przyjemne fotki

Domyślnie

Dzieki bardzo.
    Sie nie spodziewałem...

też nie do końca koszerne, bo z epl5

Ps.
    Zawsze z ręki. Statyw na łące odpada.
    Za ciężko.
    I tak mam zawsze toboły ze sobą, bo z dzieciami zawsze...

A szkło jak na np F1.4, to ja foce na F1.4. Nie po to jasne kupiłem żeby...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 03-05-2016 o 14:38

Domyślnie

Cne Ahaby !!

Jeśli tylko fakt, iż taki parweniusz jak ja śmie podmacywać arkana Waszej Świętej Wiedzy, nie wywołuje w Was torsji, poproszę o radę.
    Nieubłaganie idzie wiosna, czas zakończyć mi zimowe szydełkowanie i ruszyć d..., do czego chętniej nakłoni mnie nowe squaw. Jako że nie mogę podjąć dzielnej decyzji o zakupie Sony35/1.8, natchnęło mnie na jakiś wstępny zakup pleśniaka. Natchnął mnie konkretnie Kolega Otwieracz tym kwiatkiem z pentacona. A konkretnie tło za kwiatkiem, takie maślane, śmietanowe i aksamitne jak beszamel Takie samo ładne wychodzi mi w dziadkowym primoplanie, ale jednak primoplan domknięty do 2.2 nie jest tak ostry w zentrum, a z domykania bardziej nie ma już takiego fun'u. Może zatem, Cne Ahaby, zanim zepchniecie mnie w czeluści googla, polecicie jakieś ostre szkiełko na M42, które do kilku stówek można kupić z drugiej ręki? Najlepiej tak w okolicach 28-35mm. Będę dźwięczny.

Edyta: Serio jestem parweniuszem, prócz kilku znanych, starych obiektywów, jak włączam pewien portal i daję wyszukiwanie to... gdybym pisał powieść fantasy, miałbym gotowe imona krasnoludzkiej drużyny: "...Przodem dumnie kroczył Beroflex, Panagor i Cosinon, za nimi, potykając się o brodę toczył się podchmielony Rubimat i podtrzymujący go Chinon. Za nimi, kłócąc się o technikę ostrzenia topora, szli młodzi: Eyemik i Kawanon. Stawkę zamykał, mający na wszystko oko, Weistar..."

szok!
    Ostatnio edytowane przez Owain ; 03-05-2016 o 15:31

Domyślnie

Ja se zanabyłem jakis czas temu, soligor 28/2.8 C/D.
    Ostre. Małe. Fajne.
    Pod słońce wymaga tulipana tylko...
    Polecam. Tanio i mz dobrze.

A do zabaw i na ruszenie czterech liter, to nieśmiertelnego heliosa za flaszkę polecam. Pentacon tez tani i fajny. Choc go jeszcze nie mam...bo chyba nie potrzebuje.

cukierkowo z wczoraj zdziś z w/w szkielka na 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Powtórzę za Tobą - Ty tak na poważnie?
    Stałeś się wyrocznią i autorytetem na tym forum??
    "Look Who's Talking"...

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Cne Ahaby !!

Jeśli tylko fakt, iż taki parweniusz jak ja śmie podmacywać arkana Waszej Świętej Wiedzy, nie wywołuje w Was torsji, poproszę o radę.
    Nieubłaganie idzie wiosna, czas zakończyć mi zimowe szydełkowanie i ruszyć d..., do czego chętniej nakłoni mnie nowe squaw. Jako że nie mogę podjąć dzielnej decyzji o zakupie Sony35/1.8, natchnęło mnie na jakiś wstępny zakup pleśniaka. Natchnął mnie konkretnie Kolega Otwieracz tym kwiatkiem z pentacona. A konkretnie tło za kwiatkiem, takie maślane, śmietanowe i aksamitne jak beszamel Takie samo ładne wychodzi mi w dziadkowym primoplanie, ale jednak primoplan domknięty do 2.2 nie jest tak ostry w zentrum, a z domykania bardziej nie ma już takiego fun'u. Może zatem, Cne Ahaby, zanim zepchniecie mnie w czeluści googla, polecicie jakieś ostre szkiełko na M42, które do kilku stówek można kupić z drugiej ręki? Najlepiej tak w okolicach 28-35mm. Będę dźwięczny.

Edyta: Serio jestem parweniuszem, prócz kilku znanych, starych obiektywów, jak włączam pewien portal i daję wyszukiwanie to... gdybym pisał powieść fantasy, miałbym gotowe imona krasnoludzkiej drużyny: "...Przodem dumnie kroczył Beroflex, Panagor i Cosinon, za nimi, potykając się o brodę toczył się podchmielony Rubimat i podtrzymujący go Chinon. Za nimi, kłócąc się o technikę ostrzenia topora, szli młodzi: Eyemik i Kawanon. Stawkę zamykał, mający na wszystko oko, Weistar..."

szok!
    Paaanie Ryyycerzu!

To zamiast nas wpierw do jabłkowego sadu nad wyborem squaw zaprosić, sam wybrałeś i teraz dopiero o obiektywną łaskę prosisz?
    Czujemy się znieważeni.

Parys & Co.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 1977 z 2397 PierwszyPierwszy ... 977147718771927196719751976197719781979198720272077 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów