Cne Ahaby !!
Jeśli tylko fakt, iż taki parweniusz jak ja śmie podmacywać arkana Waszej Świętej Wiedzy, nie wywołuje w Was torsji, poproszę o radę.
Nieubłaganie idzie wiosna, czas zakończyć mi zimowe szydełkowanie i ruszyć d...,
do czego chętniej nakłoni mnie nowe squaw. Jako że nie mogę podjąć dzielnej decyzji o zakupie Sony35/1.8, natchnęło mnie na jakiś wstępny zakup pleśniaka. Natchnął mnie konkretnie Kolega Otwieracz tym kwiatkiem z pentacona. A konkretnie tło za kwiatkiem, takie maślane, śmietanowe i aksamitne jak beszamel

Takie samo ładne wychodzi mi w dziadkowym primoplanie, ale jednak primoplan domknięty do 2.2 nie jest tak ostry w zentrum, a z domykania bardziej nie ma już takiego fun'u. Może zatem, Cne Ahaby, zanim zepchniecie mnie w czeluści googla, polecicie jakieś ostre szkiełko na M42, które do kilku stówek można kupić z drugiej ręki? Najlepiej tak w okolicach 28-35mm. Będę dźwięczny.
Edyta: Serio jestem parweniuszem, prócz kilku znanych, starych obiektywów, jak włączam pewien portal i daję wyszukiwanie to... gdybym pisał powieść fantasy, miałbym gotowe imona krasnoludzkiej drużyny: "...Przodem dumnie kroczył Beroflex, Panagor i Cosinon, za nimi, potykając się o brodę toczył się podchmielony Rubimat i podtrzymujący go Chinon. Za nimi, kłócąc się o technikę ostrzenia topora, szli młodzi: Eyemik i Kawanon. Stawkę zamykał, mający na wszystko oko, Weistar..."
szok!
Skontaktuj się z nami