Close

Strona 45 z 80 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ale to jest nadal ta sama instalka. mimo ze w nazwie jest LR6 to docelowo na dysku jest to samo. dopiero wpisanie klucza powoduje ze mamy 6 albo cc
    A ja nigdzie nei napisałem, że jest inna. Chodzi o to, że jest to normalny plik do ściągnięcia, jak wszystkie poprzednie LRy - plik exe do zapisania na dysku w miejscu które sami wybierzemy, a nie coś magicznego do ściągnięćia jakimś instalatorem CC, który zapisuje gdzie chce, co chce. Myślałem, że o to chodziło pytającemu.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

a to jasne. masy racje, mozna pobrac exe.

Domyślnie

Faktycznie wolałbym takie rozwiązanie, czyli zwykła instalka, no ale jest jak jest.
    D750
    flickr

Domyślnie

Denerwują mnie ciągłe pytania znajomych po odczycie exif z moich zdjęć "a jak bym miał(a) taki aparat to też bym tak zrobiła(a)
    Wiecie może czy w Lightroom 6 (cc) jest możliwość a jeśli tak to w jaki sposób usunąć z exif model aparatu a wszystkie pozostałe dane aby pozostały łącznie z numerem puszki.
    Robię tylko w .NEF program Lightroom CC + PaintShop Pro x7 (photoshopa cc niestety nie ogarniam)

Domyślnie

Jak w okienku Exportu znajdziesz rubrykę Metadata z czterema możliwymi wyborami, możesz odnaleźć interesujące Cię możliwości, np. Include: All Except Camera and Raw Info. Z dodatkowymi mozliwościami zaptaszkowania tego i owego. Albo jeszcze fajniejszy wybór pt. Include: Copyrights only... Oznacza, że podczas exportu zostaną dołączone tylko te metadane, jakie sobie życzysz.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

przetestowałam te opcje przy exporcie i niestety albo jest wszystko albo nic lub tylko rozmiar pliku, rozdzielczość i data.
    Więc nadal to nie jest rozwiązanie o jakie mi chodzi.
    Takie hobby

Domyślnie

Dziwne, u mnie działa. Ale ja wypełniłem wszystkie wymagane pola i u mnie się robi tak, jak pisze:

1. wycina wszystko poza copyright
    2. to samo tylko zostawia jeszcze dane kontaktowe (jeśli są wypełnione)
    3. wycina dane o aparacie i RAWie
    4. Puszcza wszystko, jak leci

Jeśli chcesz mieć pełniejszą kontrolę w LRze, był taki plugin który się nazywał Metadata Crawler (ale nie wiadomo co się dzieje z jego twórcą, zniknął jakiś czas temu i jego strona też), jest Metadata Wrangler (ale nei wiem jakie ma możliwości) lub możesz poszukaćjakiegoś innego plugina, jest tego parę dotyczących Metadata... Jest tez taka możliwość, że mozna do tego użyć jakiegoś softu zewnętrznego, ale to będzie dodatkowa robota.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Przypomnijcie mi prosze sciezke (dla windows10), gdzie trzeba wkleic wlasnorecznie przygotowany profil, aby pojawil sie, tutaj:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Przypomnijcie mi prosze sciezke (dla windows10), gdzie trzeba wkleic wlasnorecznie przygotowany profil, aby pojawil sie, tutaj:
    C://users/ ...tu..nazwa.../ AppData/ Roaming/ Adobe/ CameraRaw/ CameraProfiles
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

To tak może z innej beczki - bo szukałem, ćwiczyłem ale dupa. Czy da się przenieść "labels - oznaczenia - rating" wykonane w ViewNX do LR? O co chodzi: foty przeglądam i wybieram w ViewNX bo robi to sto razy szybciej niż LR. Nadaję im etykiety (1,2,3,4) i chciałbym, żeby potem po otworzeniu katalogu z tymi zdjęciami LR widział te oznaczenia. Bo już próbowałem różnych cud i guzik. A usprawniłoby to pracę.

Strona 45 z 80 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów