Trioplan za drogi.
Albo ja za skąpy
Z reszta, lubie takie szkła, co to uznawane sa za nic nie warte. Powalczyć lubie z nimi
A ze snapseed masakruje, to nawet kaczki o tym kwaczą... hehe
135/2.8 m42
Szukaj
Trioplan za drogi.
Albo ja za skąpy
Z reszta, lubie takie szkła, co to uznawane sa za nic nie warte. Powalczyć lubie z nimi
A ze snapseed masakruje, to nawet kaczki o tym kwaczą... hehe
135/2.8 m42
Mnie wystarcza f4.
Nex6, Laowa 15/4, niegrzebane
Zeiss 16-70/4 dalej ok 3600 heh.
Sigma Tamron, anyone?
Na ff 24-70/4 też jest lepszy od flektogona. Natomiast ostrzenie z bardzo bliska, f2.4, ciekawy bokeh i relatywnie szeroki kąt widzenia (na ff) to dalej fajne połączenie
Może lepsza ta sigma od pleśniaków ale f2.8 nie ma jak porównywać do f1.8... Jak ktoś chce mieć tylko ostre zdjęcia to są dwa przyzwoite kity w systemie.
Samyang jest dostępny z mocowaniem E albo można kupić adapter nikon-E. Ale jest świetny malutki, super jasny bezlustrowy 12/2 w przyzwoitej cenieZ UWA spokojnie się możesz przenieść na bezlustro.
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=56288
Ostatnio edytowane przez ikit ; 10-04-2016 o 11:05
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
No wczoraj przyjechał A6000 + kit 16-50 i powoli się go uczę. Jak na razie jestem mile zaskoczony. Jutro zaczną się poważniejsze testy.
Nie odkładaj na jutro, tego, co mozesz zrobic pojutrze.
I testy zacznij juz dzisiaj !!!
A ja, od czasu gdy kupiłem Fujian
jakos mniej sie bawie Heliosem.
Ale to chyba oczywiste, bo bardziej zakręcony jest ten mniejszy
(Helios + a6k + snapseed)
A jaki adapter do obiektywów pod bagnet nikona polecacie? Do nikona mam wyzwalacze Yunguno RF-603N, czy do Sonego kupię coś podobnego (a najlepiej gdyby jeszcze współpracowało z tymi, które posiadam do Nikona)?
Ja mam Kernel Nikon-Nex.
Nie ma luzów. Jest oki. Polecam.
Do wersji z pierścieniem przyslon oczywiscie.
Jako bonus- ma stopke statytową. Dałem za niego całe 30zł. Warty każdej złotówki
Ps.
A do wersji G sam sie rozglądam.
Warunek, tanie musi byc i dobre. No i pierścień odpowiedzialny za prace przysłony powinien pracowac fajowo.
Wiec sam chętnie poczytam opini.
(Musze jednak drugi kupic, bo skoro szkło juz mam, to zamiast zmieniać zobaczę co to bedzie na neksie
Wyzwalacze zapnij te co masz.
Powinny działać. Bo esbetki działają spoko...
skit![]()
Ostatnio edytowane przez d90 ; 10-04-2016 o 12:33
Wszystko można skonfigurować w tym a6000, ale czemu do menu Fn nie da się wrzucić "Efektu ustawień" i "Jasności ekranu" to nie wiem. Szkoda![]()
Skontaktuj się z nami