Close

Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Witam, jest słońce trochę zdjęć w terenie, subiektywnych wrażeń ciąg dalszy;
    - obiektyw ciężki, nie da się go używać tak jak 80-400 tj. nie można biegać nad wodą i strzelać "shoty",
    - kontrast bdb,
    - AF-C muszę popracować nad ustawieniami, zupełnie inna praca niż przy N80-400, ale jak złapie to ostro !
    - gimbal Beike już opanowany, coś takiego jak poziomowanie statywu nie interesowało mnie do tej pory przy głowicy kulowej, teraz trza patrzeć na oczko !
    zdjęcia do podglądu na FB - zapraszam, za tydzień jestem nad Biebrzą c.d.n.
    pozdrawiam świątecznie
    P.S. po aktualizacji firmware nie zauważyłem różnicy ? może jestem już za stray ,

Pytanie do użytkowników przy gimbalu OS włączacie ? jaka jakość zdjęć ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Przemekkk666 Zobacz posta
    Zaktualizowałem firmware - na oko wydaje się, że AF jest o jakieś 30% szybszy.
    Ale spryciarz, jak to wyliczyłeś ?
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Zobacz posta
    - obiektyw ciężki, nie da się go używać tak jak 80-400 tj. nie można biegać nad wodą i strzelać "shoty",
    Ale spryciarz, jak to wyliczyłeś ?
    Nie wyliczyłem, napisałem przecież, że na oko W sumie to teraz wydaje mi się, że aż tak nie przyspieszył, może ze 20%, ale raczej nie więcej. Ot, taki wewnętrzny czujnik
    Jak to nie można biegać i strzelać? Ja tam biegam wokół lotniska i dobrze jest - trochę się czuję jakbym biegał z AK47
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Nie wyliczyłem, napisałem przecież, że na oko W sumie to teraz wydaje mi się, że aż tak nie przyspieszył, może ze 20%, ale raczej nie więcej. Ot, taki wewnętrzny czujnik
    Jak to nie można biegać i strzelać? Ja tam biegam wokół lotniska i dobrze jest - trochę się czuję jakbym biegał z AK47
    raczej RGP-panc2 masa bez naboju chyba podobna, ja tak na oko daje 18% lepszy AF ,
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Faktem jest, że ta Sigma swoje waży ale skoro moja dziewczyna może z nią zasuwać kilometry w terenie podpiętą pod D700 to nie pękajmy Panowie że nie da się nią focić ręki...

Domyślnie

Ja tam biegam wokół lotniska i dobrze jest - trochę się czuję jakbym biegał z AK47
    Czasami spotykam nasze MI-24 szalejące nad łąkami i trochę się boję żeby mnie nie wzięły za jakiegoś Taliba z wyrzutnią plot
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mori Zobacz posta
    Czasami spotykam nasze MI-24 szalejące nad łąkami i trochę się boję żeby mnie nie wzięły za jakiegoś Taliba z wyrzutnią plot
    E tam, to co mają powiedzieć użytkownicy szejset?
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Wczoraj, będąc na działce, miałem czas pobawić się Sigmą po update softu. Trudno mi tu mówić o przyroście prędkości AF, bo dawno jej nie używałem. Jedno jest pewne. Jest szybka. Sprawdzałem ją głównie na ptasiorach - ze szczególnym uwzględnieniem kierunku (ptasior jest na wprost i leci w moim kierunku). Praktycznie cała seria siedziała w celu. Sporadycznie trafiały się nietrafione klatki. Używam AF grupowego w D810 - swoją drogą genialny wynalazek Nikona, bo o wiele łatwiej prowadzi się cel. Jednak zbyt długie obcowanie z tele-stałkami Nikona powoduje, że drażni mnie jedna rzecz w Sigmie. Światło. A w zasadzie jego brak. Nawet w słoneczny dzień, żeby uzyskać na długim końcu czas rzędu 1/1600s lub 1/2000s, trzeba podbić ISO co najmniej do 320-400. W panningi się nie bawiłem. Ptaki nie chciały latać lotem ślizgowym równoległym Dla mnie najważniejsze, że nic nie skrzaczyli przy tym update - bo miałem pewne obawy (zgodnie ze starym przysłowiem inżynierskim, że jak coś dobrze działa, nie próbuj tego naprawiać/ulepszać).
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Przy tym iso chyba Ci zabrakło zer
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Nie no... Bardzo słoneczny dzień i lufa w niebo... Generalnie używałem czasu 1/1250s f6.3. Z ISO latałem pomiędzy 320 i 500. Właśnie o to chodzi, że światła było bardzo dużo, a poniżej ISO 320 nie można było zejść. W gorszych warunkach może to być problemem.
    Te 600mm na f4 troszkę chyba mnie rozpieściło
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Ta nowa 400 2.8 FL dopiero by Cię rozpieściła
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów