Close

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 118 z 118

Wątek: D610 czy D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    ...
    Na d700 nawet przez myśl by nie przeszło żeby użyć tak wysokiego iso. ...
    A mnie by przeszło przez myśl, ....oprzeć się stabilnie o jakąś ścianę lub oprzeć o coś aparat, otworzyć przysłonę i użyć odpowiednio dłuższego czasu, używając odpowiednio niższego ISO
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    stachmuszel,

ostatnio na wycieczce w Warszawie zrobiłem d600 zdjęcie wnętrza ciemnego kościoła na iso 9051.
    Po odszumieniu zdjęcie nadal ma zachowane szczegóły i rozdzielczość nieosiągalną dla d700.
    Na d700 nawet przez myśl by nie przeszło żeby użyć tak wysokiego iso.

Może uda mi się przezwyciężyć lenistwo i w weekend pójdę zrobić kilka porównawczych zdjęć w terenie.
    Każdy dobiera sprzęt do swoich potrzeb dlatego mi iso 3200 w d700 wystarczy,bardzo rzadko zbliżam się pod ten próg jak już mam walić w warunkach kopalnianych i ujęcie jest tego warte.
    z50 -

Domyślnie

Daleko odpłynął ten wątek od nurtu/jącego pytania. A załozyciel pewnie juz odpłynął....

Tak czy owak w kwestii d700/d600-610 pozostaje jeszcze jedna kwestia. Mianowicie, przy podobnej cenie znacznie łatwiej znależć niezajechane d6xx niż d7xx.

A generalnie to chętnie się dowiem, jak zdecydował autor wątku.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lipalipski Zobacz posta
    Daleko odpłynął ten wątek od nurtu/jącego pytania. A załozyciel pewnie juz odpłynął....

Tak czy owak w kwestii d700/d600-610 pozostaje jeszcze jedna kwestia. Mianowicie, przy podobnej cenie znacznie łatwiej znależć niezajechane d6xx niż d7xx.

A generalnie to chętnie się dowiem, jak zdecydował autor wątku.
    W poście nr 82 wypowiedziałem się w temacie
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

Tak,wątek został odkopany a Robson już pstryka Reszta to o "dupie Maryny"
    z50 -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    A mnie by przeszło przez myśl, ....oprzeć się stabilnie o jakąś ścianę lub oprzeć o coś aparat, otworzyć przysłonę i użyć odpowiednio dłuższego czasu, używając odpowiednio niższego ISO
    Jak tak na siłę udowadniasz, że D700 osiągniesz taki sam efekt - to ma to taki sens, że ktoś inny może Ci też udowodnić, że w odpowiednich warunkach to iPhone zrobi równie dobre zdjęcie jak D700 - też będzie miał rację, ale sens jest równie marny.

Domyślnie

Co do iphona, to byś się podziwił jakie foty można ustrzelić

- - - - kolejny post - - - - - -

Nie ma co bić piane,każdy broni to co aktualnie używa.
    z50 -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolth Zobacz posta
    Co do iphona, to byś się podziwił jakie foty można ustrzelić
    W dobrym świetle
    A bronić to można, jeśli się ma podstawy. Bronić dla obrony, bo mam- bez sensu...

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów