Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: laptop - TANI

Domyślnie laptop - TANI

będę zmuszony kupić TANI laptop, mój lenovo 3000 N200 - "kończy się", będę potrzebował jego następcy, więc
    interesowała by mnie cena 1000 - 1300 zł - moje wymagania
    - wyświetlacz minimum ok 15 cali
    - nagrywarka
    - system win 8,1
    - minimum 2 porty usb 2,0 plus możliwa jakaś trójka

do czego

- internet, typu poczta i oczywiście NASZE KOCHANE FORUM
    - sporadycznie i to bardzo obróbka podstawowa jakiejś fotki (PS cs)
    - zrzut z karty i nagranie płyty
    - do tego jakaś symboliczna praca z tekstem i arkuszem kalkulacyjnym (world pad mi wystarcza)
    - konieczne wi-fi
    - może się zdarzyć oglądanie filmu

fajnie by było, aby troszeczkę lepiej się spisywało niż mój staruszek, interesują mnie TYLKO NOWE i najchętniej ze sklepu stacjonarnego typu EURO, SELGROS, MEDIA EXPERT

co kupić, na co ewentualnie zwrócić uwagę (sprawy bebechów są da mnie leciutką magią ), a najchętniej - JAKI KONKRETNY MODEL
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Zwróć uwagę na Lenovo B50 lub G50 jeśli byłeś zadowolony z N200.

Domyślnie

W tej cenie nic lepszego od tego Della nie dostaniesz:
    http://www.x-kom.pl/p/238560-noteboo...00-dvd-rw.html
    Lenovo są bardzo kiepsko wykonane, wręcz odrzucają swoją budową, od ich kupna. Natomiast w dellu masz najwydajniejszy w tej cenie procesor, 8GB ramu, dobrą jakość wykonania, dobry serwis, a także wystarczający ekran.

Domyślnie

Zapytam tak, a masz parcie na nowy? Poleasingowe można kupić w dobrej cenie, dobrej konfiguracji i nawet z nowym dyskiem
    Dziś dostałem newslettera z CebitGroup
    Model HP 8460p Elitebook
    Procesor Intel Core i5-2.60-2520M
    Pamięć 4 GB RAM DDR3
    Dysk 120GB SSD Nowy
    Ekran 14" /1366x768/ Grafika Intel
    Dodatki DVD-RW, WiFi, Bluetooth, Kamera
    Klawiatura QWERTY PL (nalepki)
    System do wyboru z listy poniżej
    Gwarancja 6 mies na laptopa i 3 lata na dysk
    Cena 880pln netto/szt bez systemu
    Windows 7 Premium 60 pln netto
    Windows 7 Pro - 120 pln netto
    Rozbudowa RAM do 8GB - 120 pln netto
    Wymiana SSD na 240GB nowy - 70 pln netto
    Klawiatura QWERTY PL nowa - 70 pln netto

Domyślnie

dell jest fajny, ale brak systemu, nie chcę używanego , wiem, że przynajmniej przez dwa lata będę miał spokój - widziałem tez asusy w niskiej cenie ? - nie mam na ich temat żadnych opinii ...

Domyślnie

nie mogłem już edytować, ale na przykład http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...8-1.bhtml#opis

Domyślnie

Moim zdaniem trudno nazwać laptopem coś co "jako nowe" kosztuje poniżej 3000 zł. Zamiast takiej wydmuszki z marketu lepiej pojechać sobie na mini-wycieczkę albo kupić stałkę do aparatu.

Przy Twoim budżecie sugerowałbym jakiegoś używanego lapa Thinkpad serii T: T420, T520 itp.

Jeśli wyrwiesz coś za powiedzmy 1200-1300 i dokupisz sobie do tego win 8.1 box, to jesteś ustawiony.

To są dobre maszyny, ale warto kupować osobiście, żeby nie przytulić niespodzianki.

p.s. Wiara w to że "nowy sprzęt low-end" zagwarantuje Ci spokojną pracę sugeruje że niewiele widziałeś w kwestii kompów... Takie badziewie nawet nie stało przy lapach biznesowych które chodzą za grosze i będą latać jeszcze po 5 latek. Co jakiś czas można takiego przedmuchać, wymienić pastę termoprzewodzącą czy dysk SSD i to wszystko.

Po prostu jedni wolą dobrze śmiganą Hondę, Audi czy VW a inni muszą mieć "nowe" i tłuką się matiz'em lub innym kartonem na kółkach... nówką z salonu, hehe.

Nie wiązałbym też dużych nadziei w związku z trwałością płyt DVD nagranych w napędzie mobilnym, obojętnie jakim.
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 17-03-2016 o 19:46

Domyślnie

no, no na matiza to mi tu proszę nie narzekać, to akurat jedno z najmniej awaryjnych aut , to samo mówili o moim obecnym lenovo, działa już chyba z 8 lat - Thinkpad, kupowałem dwa, jeden dla ojca, drugi dla znajomego, u ojca działa, znajomy miał za twardą podłogę (kupowane używane)
    po prostu wiem jak będzie używany, to tak jak kupowałem udarowy kluch elektryczny - suprmarketowy chiński , wiem jak będzie używany, dlatego działa ponad 7 lat , dlatego też szukam nowego z partycją recovery i świętym spokojem
    z laptopami mam dość długo do czynienia (czyli od win 95), to tak jak z oponami do motocykla, kupuję z niższej półki i wymieniam co dwa lata, a nie z najwyższej i czekam aż spróchnieją , czy w takim przypadku minimum procesora to i3, ?

Domyślnie

Mam Lenovo 3000 N200 od 6 lat. Padła tylko bateria. 3 lata temu kupiłem Y580 i złego słowa nie powiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Moim zdaniem trudno nazwać laptopem coś co "jako nowe" kosztuje poniżej 3000 zł. Zamiast takiej wydmuszki z marketu lepiej pojechać sobie na mini-wycieczkę albo kupić stałkę do aparatu.
    A po co mu coś lepszego? N200 się kończy, wyrzuci do śmieci i nie będzie płakał, że "tyle za niego dał".

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni