Szukaj
Niedawno kupowałem dla kolegi używkę HP Elitebook 14" . W cenie 1300 brutto był i5, 6GB ram, nowy dysk SSD 256GB, nowa klawiatura, stacja dokująca, WIN7. Komp wyglądał jak nowy. Na obudowie gdzieś przy krawędzi miał jedną, dosłownie jedną małą ledwo widoczną ryskę (max 2 cm). Szczerze mówiąc żałowałem, że sam go sobie nie zostawiłem.
Jeżeli ma być to komp do ogólnych zastosowań to osobiście uważam, że taka 14" jest świetnym wyborem. Poręczny, mobilny, a mając stację dokującą można go podpiąć pod jakiś większy monitor jak masz taką potrzebę.
nic...
Jak szukasz nowych to zapomnij o Celeronach, Pentiumach, AMD E1 i E2. To procesory do oszczędzania energii a nie pracy w komputerze. Telefony komórkowe za połowę ceny są od nich kilka razy wydajniejsze.Niby się nadają do Internetu czy filmów, ale szybkość działania, szczególnie przeglądarek internetowych, będzie poważnie irytowała.
Również raczej szukałbym czegoś używanego - lenovo serii T, X (13"), Dell Latitude z minimum i3 2. gen. Można takie dostać poniżej 1000zl.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami