Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Domyślnie

Zamówiłem sobie tą TRIOPO TR-982 II. Zapłaciłem 53$ czyli 211PLN. Za tą cenę chyba nie ma się co zastanawiać. Mialem kiedyś w ręku Yongnuo 568EX ale to już ~100$. Dla mnie spokojnie wystarczy, mam D80 więc tryb auto FP też kiedyś może wypróbuje.

Domyślnie

Osobiście posłucham się kolegi koesh i już dziś dostałem przesyłkę z lampą tropo-982 II N. Lampa jest naprawdę zrobiona z dobrych materiałów. Ładuje się bardzo szybko. Teraz muszę się nauczyć dobrze ją wykorzystać. Zapłaciłem za nią 54 euro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiuman Zobacz posta
    Osobiście posłucham się kolegi koesh i już dziś dostałem przesyłkę z lampą tropo-982 II N. Lampa jest naprawdę zrobiona z dobrych materiałów. Ładuje się bardzo szybko.
    A do jakich lamp porównujesz tą szybkość?

Domyślnie

Sb-910 ładuje w 2,3s a triopo w 2,8s.

Domyślnie

Pamiętaj, że 910 ładuje się z taką prędkością aż do prawie całkowitego rozładowania akumulatorów... A Tripo?
    Oby służyła Ci długo, to jedyne o co bym się martwił. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Pamiętaj, że 910 ładuje się z taką prędkością aż do prawie całkowitego rozładowania akumulatorów... A Tripo?
    Oby służyła Ci długo, to jedyne o co bym się martwił. Pozdrawiam
    Tyle co ja robię zdjęcia dzieciakom, to powinna wytrzymać.

Domyślnie

Owszem. Tylko warto mieć na uwadze, co ile czasu jest to ładowanie- pojemność kondensatora ma tu duże znaczenie. "suche" dane ze specyfikacji muszą być ładne, ale niekoniecznie adekwatne do konkurencji.

Domyślnie

Wczoraj się dotarła do mnie lampa. Jestem zadowolony. Próbowalem wyzwalać ją zdalnie w trybie slave. Tryb manualny S1 S2 w miarę ogarniam ale za nic nie mogę wyzwolić błysku w trybie slave ittl widocznym poniżej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piecia1980 Zobacz posta
    Wczoraj się dotarła do mnie lampa. Jestem zadowolony. Próbowalem wyzwalać ją zdalnie w trybie slave. Tryb manualny S1 S2 w miarę ogarniam ale za nic nie mogę wyzwolić błysku w trybie slave ittl widocznym poniżej.
    Mój aparat nie ma możliwości wyzwolenia zdalnie w trybie slave,a więc nie jestem Ci w stanie pomóc. Inni użytkownicy na pewno Ci pomogą bo zapewne inne lampy działają podobnie.

Domyślnie

Mam takie ustawienia w aparacie, lampa 10 cm od obiektu aparat jakieś 2 metry i zdjęcie ciemne. W instrukcji jest napisane że w tym trybie lampa dostaje sygnał od lampy sb-900/800/700. Więc może trzeba mieć drugą lampę na aparacie.

I jeszcze coś zauwazylem jak lampa jest w slave ittl a w aparacie zamiast ittl ustawie tryb M np 1/2 to po wykonaniu zdjęcia w lampie zmienia się też na M 1/2 ale zdjęcie dalej nie doświetlone. Pozostaja mi chyba tylko tryby S1 i S2 te działają bez zarzutu.
    Ostatnio edytowane przez Piecia1980 ; 10-03-2016 o 12:41

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni