Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Domyślnie Lampa dla amatora.

Witam.
    Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość. Przeczytałem trochę wątków o lampach i mam mały problem z wyborem. Możecie mi coś polecić do nikona d5100. Jakaś dobrą lampę, która będzie sama dobierała wartości. Zdjęcia w większości będą robione w pomieszczeniach.

Domyślnie

Jaka górna kwota do wydania?

Domyślnie

Jeśli przeczytałeś trochę wątków (np. te http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=269350 ) to na pewno masz już swój wybór, tylko chcesz rozwiać wątpliwości?
    Czy może nie wybrałeś żadnej z opisanych lamp, i chcesz, żebyśmy przepisali kolejny raz to samo o różnych możliwych lampach, ale tym razem specjalnie dla Ciebie?

Domyślnie

Przeczytałem te wątki. Mam już jakiś zarys, ale myślałem, że ktoś będzie tak życzliwy i konkretnie doradzi jakiś dobry sprzęt. Mój wybór to: Triopo TR-586EX, Triopo TR-980, Meike MK-950, YONGNUO YN510EX.

Domyślnie

I to jest twoim zdaniem dobry sprzęt?

Domyślnie

Dla amatora za słaby? Może sb-910 będzie ok jak dla amatora?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiuman Zobacz posta
    Dla amatora za słaby? Może sb-910 będzie ok jak dla amatora?
    A dlaczego nie? Wielu amatorów używa tej lampy i jakoś im to nie przeszkadza. A poza tym akurat ta lampa jest "dobrym sprzętem", a ty zdaje się takiego właśnie szukasz, czyż nie? Wynalazki, które wcześniej wymieniłeś bym sobie odpuścił, choć zdaję sobie sprawę, że cenowo są bardzo kuszące. Gdybyś jednak doszedł do wniosku, że SB-910 jest na wyrost z twoim body (a tak jest) to zawsze możesz rozejrzeć się za czymś pokroju SB-700. Z D5100 nie tylko ładnie wygląda ale i bardzo dobrze współpracuje. Jeżeli zaś nie lubisz lamp Nikona (wiem, są drogie) to pomyśl o lampach Metza. Innymi lampami (przynajmniej ja) bym sobie głowy nie zawracał,choć wiem, że niektórzy się nimi naprawdę jarają. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Nie chciałbym tak drogiej lampy za 1700 zł, gdzie nie potrafiłbym jej nawet w 10% obsłużyć. Mówiąc "dobry sprzęt" może powiedziałem nad wyrost. Po prostu chodziło mi o coś lepszego niż ta wbudowana lampa. Aparat wyciągam raz na miesiąc i dla tego myślałem o czymś tańszym. Te lampy cieszą się dużą sprzedawalnością dla tego myślałem że taki będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez hiuman ; 08-02-2016 o 09:18

Domyślnie

Bez przesady ale te lampy tripo szału nie robią. Duża liczna przewodnia bierze się z tego że podana jest dla dużej ogniskowej. Lepiej pomyśl o czymś z metza albo SB-700. Jak ci się nie śpieszy to możesz poczekać na Metza 44-AF2 względem AF1 będzie miał dodatkowo HSS, którego twoje body nie obsługuje ale wiecznie go nie będziesz miał a lampa może ci zostać.

Domyślnie

Tobie chodzi o dobrą czy o jak najtańszą lampę bo odnoszę wrażenie, że wygrywa opcja nr 2? Wiedz, że nie ma dobrych i zarazem niedrogich lamp...

BTW od wbudowanej wszystkie lampy są lepsze.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni