Szukaj
MZ, pomimo atrakcyjnego wyglądu fotografii, kadr mocno przyciężkawy, przeładowany i zabałaganiony.... co nie znaczy, że mi się całkiem nie podoba ......
Po Twoich fotografiach jednak oczekuję, póki co, nieco więcej niż ostatnio pokazujesz ......
Trzeba przyznać, że IR jest ciekawą opcją na odrealnienie tego miejsca.
Bardzo lubię snuć się po tych zakątkach, błądzić między starorzeczami. Tęskni mi się już za obserwowaniem koziorogów...
Mi ten "bałagan" jak najbardziej pasuje, tak właśnie wygląda to miejsce. Jedynie co mi się nie podoba to kolorowy szum na niebie, to na skutek wysokiego ISO, czy postprocessingu?
Pozdrawiam =]
W kadrze dużo się dzieje i nie jest nudno. Sam nie wiem jak kiedyś mogłem tak uparcie szukać tylko wyizolowanych motywów - przecież to kompletna sztampa.
Bardzo dobra praca.
Kadr elegancki.
Co do jakości to faktycznie postęp jest ogromny. Sprawdzałeś jak sobie radzi d800 w podczerwieni?
Faktycznie, szum widać, jednak (być może jestem nieco spaczony) liczy się dla mnie głównie efekt na papierze. A nadrukowałem się dość by kwestie odszumiania przestały spędzać mi sen z powiek![]()
Nie zapominajmy, że zdjęcie jest zmniejszone i podostrzone do www, co tylko podkreśla szumy.
To jest powrót do przeszłościTak ten kadr czytam. Od zgliszczy konaru do wiekowego drzewa. Lub odwrotnie
Do IR mnie nie trzeba przekonywać. Bardzo się podoba. Ziarno? wolał bym bez.
Fuji
Skontaktuj się z nami