Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Rogalin

Domyślnie Rogalin

Witam

Wrzucam zdjęcia z wycieczki do Rogalina i jego sławnych dębów. Niektóre ze zdjęć robione o 6 rano w przejmującej rosie i mgle.

Liczę na konstruktywne komentarze. Przede wszystkim na sugestie co jest nie tak i na co należy zwracać szczególną uwagę przy robieniu zdjęć tego typu i przy ich obróbce.

1."Ołtarz druidów"

2. "Zimne Słońce"

3. "Tęczowa rosa"

4. "Duch dębu"

5. "Zaklęta mgła"

Pozdrawiam Tomek
    D90, N35f1.8, N60f2.8 Micro, CZJ S135f3.5
    CANON 5D, C 17-40 f4 L, C 85 f1.8

Domyślnie

2,4,5 z tym ze na 4 obciac niebo bo sie nic nie dzieje...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Za Sebastianem i dla mnie jeszcze 3 przedstawia wartość z racji kolorów i światła - kadr już nie powala.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami 3 nie pasuje do tego seta mz ( jak dęby to nie trawy ). 4 i 5 super, ze wskazaniem na 4 ...
    NIKON

Domyślnie

Z całego zestawu moim zdaniem wyróżnia się 4. Jeśli bym miał marudzić to obciąłbym może jedynie 1 cm u dołu - zostawiając niebo
    Kadrowo i tematycznie to zdjęcie jest świetne a zestawienie martwego drzewa z żywą koroną prześwitującą z tyłu - sprawia, że zdjęcie ma wyjątkowy urok. Chciałbym wypatrzeć podobny kadr.

Domyślnie

Tak, czwórka, to ciekawa praca...

Zaś piąta odsłona, również zasługuje na uwagę... Dobry kadr, a w szczególności rozchodzące się promienie, które rzucane są z konarów drzew... Nawet uciąłby trochę prawej, dla spotęgowania tego efektu...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Najbardziej podoba mi się 5 bardzo fajne światło, później nr 4.

Domyślnie

1-ka pojechana jakas. 3-ki nie rozumiem zbytnio. Moze jako bonusik. 4 i 5 bardzo mi sie podoba Klimacik, nie nachalna obrobka i dosc ciekawe kadry.

Domyślnie

... dla mnie 5 i 4
    piątka - rozjaśniłbym dół, łącznie z tymi krzaczorami, tak aby był tylko ciut ciemniejszy niż drugi plan
    czwórka - szkoda, że linia lasu pokrywa się z górną częścią korony tego drugiego drzewa, ......... w tym kadrze jest potencjał

Domyślnie

4 jest za przeproszeniem zajebista !

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów