Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Rogalin - [Nemeth]

Witam

Stare zdjęcie, które wygrzebałem z dysku.
    Rogalin w podczerwieni.

pozdr.

Domyślnie

MZ, pomimo atrakcyjnego wyglądu fotografii, kadr mocno przyciężkawy, przeładowany i zabałaganiony.... co nie znaczy, że mi się całkiem nie podoba ......
    Po Twoich fotografiach jednak oczekuję, póki co, nieco więcej niż ostatnio pokazujesz ......

Domyślnie

Trzeba przyznać, że IR jest ciekawą opcją na odrealnienie tego miejsca.
    Bardzo lubię snuć się po tych zakątkach, błądzić między starorzeczami. Tęskni mi się już za obserwowaniem koziorogów...

Mi ten "bałagan" jak najbardziej pasuje, tak właśnie wygląda to miejsce. Jedynie co mi się nie podoba to kolorowy szum na niebie, to na skutek wysokiego ISO, czy postprocessingu?

Pozdrawiam =]

Domyślnie

W kadrze dużo się dzieje i nie jest nudno. Sam nie wiem jak kiedyś mogłem tak uparcie szukać tylko wyizolowanych motywów - przecież to kompletna sztampa .

Bardzo dobra praca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Jedynie co mi się nie podoba to kolorowy szum na niebie, to na skutek wysokiego ISO, czy postprocessingu?

Pozdrawiam =]
    Miejsce jest magiczne. Szkoda tylko, że jest nie do uratowania i powoli umiera

ISO 200 ze staruszka D50. Zdjecie filtra AA też nie pomaga. Jak ogladam Rawy z d50 uświadamiam sobie jak wielki postęp dokonał się w produkcji matryc

Domyślnie

Kadr elegancki.
    Co do jakości to faktycznie postęp jest ogromny. Sprawdzałeś jak sobie radzi d800 w podczerwieni?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Kadr elegancki.
    Co do jakości to faktycznie postęp jest ogromny. Sprawdzałeś jak sobie radzi d800 w podczerwieni?
    Jak zmienię D800 na coś nowszego (na co się nie zanosi) to dam znać Na razie czekam z D200 IR na wiosnę

Domyślnie

Podoba mi się Twoja praca, uzyskałeś ciekawy efekt. Jedyna uwaga jest natury technicznej, zwróciłbym więcej uwagi na niebo, zredukowałbym szum, trochę rzuca się w oczy. Ale ogólnie praca na plus!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G-creative Zobacz posta
    Podoba mi się Twoja praca, uzyskałeś ciekawy efekt. Jedyna uwaga jest natury technicznej, zwróciłbym więcej uwagi na niebo, zredukowałbym szum, trochę rzuca się w oczy. Ale ogólnie praca na plus!
    Faktycznie, szum widać, jednak (być może jestem nieco spaczony) liczy się dla mnie głównie efekt na papierze. A nadrukowałem się dość by kwestie odszumiania przestały spędzać mi sen z powiek
    Nie zapominajmy, że zdjęcie jest zmniejszone i podostrzone do www, co tylko podkreśla szumy.

Domyślnie

To jest powrót do przeszłości Tak ten kadr czytam. Od zgliszczy konaru do wiekowego drzewa. Lub odwrotnie Do IR mnie nie trzeba przekonywać. Bardzo się podoba. Ziarno? wolał bym bez.
    Fuji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni