Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111

Wątek: D200 czy D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez specjal Zobacz posta
    Semi, bo pewnie więcej kombinujesz.. a ona ma poprostu do tego rękę
    pozdr.
    Albo oko. A pewnie jedno i drugie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semi Zobacz posta
    Mam D200 i jestem bardzo zadowolony, sprawdza sie doskonałe na ślubach i innych imprezach, moja żona ma D80 i jest jeszcze bardziej zadowolona. Jendo i drugie body jest rewelacyjne, nie wierzę żeby ktoś kto nie robi zdjęć zawodowo powiedział że D80 jest za słabe i do niczego się nie nadaje.
    Obydwoje fotografujemy amatorsko.
    Dodam tylko że przesiedliśmy się z cwanona, 300D i 20D

Ps.
    A i tak ładniejsze zdjęcia wychodzą mojej żonie.
    nic dodać nic ująć
    najważniejszy procesor to nasz mózg

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez specjal Zobacz posta
    Semi, bo pewnie więcej kombinujesz.. a ona ma poprostu do tego rękę
    pozdr.

Coś czuję że trafiłeś w samo sedno.
    Technicznie wychodzą mi zdjęcia lepsze, ale przecież tu nie chodzi o technikę - to wszystko można póżniej poprawić w mniej lub bardziej skomplikowany sposób, ale jeśli chodzi już o treść foto to niestety mogę tylko
    pomarzyć żebym widział tak jak moja żona widzi, czasami z niczego potrafi zrobić świetne ujęcie ehhh.................
    No i ta cierpliwość, pół godziny siedzenia za krzakiem dla jednego zdjęcia - ja w miedzyczasie już obfotografowałem połowe lidności z wsi
    Pozdr. - Grzesiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    nie napisałem iż nie ma - ma jak najbardziej i co z tego ??? czy widziałeś kiedykolwiek menu w D200?? czy dobrałeś wszystkie parametry??
    Wojtku - kolego o czym zapewne dokładnie wiesz w D80 jest tryb M, A, S w D200 nie ma tematycznych z których i tak nie korzystam w moim D80 mogli by nawet wywalić P i zostawić tylko M, A, S

w menu odpowiedzialnym za generowanie obrazu też można dać wszystko na 0 lub none i nie będziesz miał "koloryzowania" zdjęć

co do mułowatości ... dla mnie 3 kl/s to i tak za wiele (zależy kto do czego używa) a do samej reakcja aparatu nie można mieć zastrzeżeń ... czego mi brakuje w moim D80 w porównaniu do D200?? pomiaru z manualami i 2 przycisków na korpusie

nowości nie odkryję tym stwierdzeniem ale każdy ma swoje upodobania i jednym coś pasuje innym nie, ważne by się spełniać i być zadowolonym ... a marudzenie to i tak nasza dyscyplina narodowa

Domyślnie

Odnośnie ustawiania zdjęć na 0 - nawet tego nie trzeba robić - wystarczy wrzucić Qual -> RAW i otrzymujemy (prawie) takie same obrazowanie.

OT: PS: Wojteh, Life - nawet chyba koledzy nie wiecie, że łączą Was sprawy zawodowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    OT: PS: Wojteh, Life - nawet chyba koledzy nie wiecie, że łączą Was sprawy zawodowe
    hehe mały OT zrobię z Wojtkiem znamy się osobiście wcześniej pracowaliśmy w jednej firmie

a żeby nie było totalnego OT to napiszę że swojego D80 zmienię za kilkanaście/kilkadziesiąt miesięcy pewnie na S5Pro no chyba że Nikon pokaże coś co nie będzie miało matrycy sony

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Pytanie do tych, co mają oba aparatyi: czy jest jakaś różnica w ostrości/mydlaności między tymi puszkami?
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

wojteh
    Gość

Domyślnie

wydaje mi się co i potwierdzone jest to przez dużą ilość postów w D200 fotki są mniej ostre bo filtry czy inne cósie w korpusie nie wyostrzają a w D80 jest ładnie i ostro - nie mniej jednak wg. mnie D200 daje także bardzo ostre i ładne fotografie czyli masz masło maślane ... nikt ci na takie pytanie nie odpowie w 100% z przekonaniem - bo zerknij na galerie masz w niej ostre zdjęcia z D200 i D80 ale masz i nieostre z obu puszek
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 19-08-2007 o 07:22

Domyślnie

Jest jeszcze jedna cecha różniąca te korpusy, o której się z reguły nie myśli przy zakupie. Jest nią migawka i jej żywotność. Jeśli korpus ma robić 5000 zdjęć rocznie to D80 wystarczy, jeśli 5000 miesięcznie to raczej nie za bardzo...
    Polecam porównanie: http://olegkikin.com/shutterlife/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna cecha różniąca te korpusy, o której się z reguły nie myśli przy zakupie. Jest nią migawka i jej żywotność. Jeśli korpus ma robić 5000 zdjęć rocznie to D80 wystarczy, jeśli 5000 miesięcznie to raczej nie za bardzo...
    Polecam porównanie: http://olegkikin.com/shutterlife/
    i to dla mnie konkretny uzasadniony argument

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów